Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S4/S6

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-31-2022, 06:29 PM
lucienpalmer lucienpalmer is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Los Angeles
Posts: 702
Default Display module - clips in a folder track

Occasionally I like to lock a folder track to the surface just to keep an eye on things and see what’s coming down the line. But the rectangles that represent clips on the tracks in the folder are extremely small if there’s a lot of tracks in the folder. Which of course makes sense, except when tracks are hidden seems like they should be larger to reflect the tracks that aren’t hidden. Is there a way to change the width or ‘resolution’ of the folder track view?

Shown in the photo is my dialog folder with over a dozen tracks, but only three are set to be viewed. In a comparison the test folder next to it only has three tracks total. On the left you can see that the clips are super tiny showing that the hidden tracks are still accounted for.

__________________
Pro Tools Ultimate, HDX3 & MTRX + HD MADI
7,1 MacPro, 3.2GHz 16-core, OSX 10.15
S6 M10+ 16-5, panners, MPM,Dolby Atmos RMU
AJA Kona LHi, Sync HD
www.ToolshedAudioPost.com
www.TheToolshedStudio.com
Certified for Dolby Atmos Home Entertainment
Reply With Quote
  #2  
Old 08-01-2022, 05:31 AM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 1,794
Default Re: Display module - clips in a folder track

Are the extra tracks in question - hidden but not inactive? Also - how do you have the pref set for "Exclude Inactive Tracks" ? Have you tried to look at the Meters & Waveforms view for the folders by chance?


Jeff
__________________
Jeff Komar
Solutions Specialist, Pro Audio
Avid
S6 FAQ
Reply With Quote
  #3  
Old 08-03-2022, 08:33 AM
lucienpalmer lucienpalmer is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Los Angeles
Posts: 702
Default Re: Display module - clips in a folder track

Yes, the tracks are hidden and inactive and the pref is set to not show inactive tracks.

Where do I find the meters and waveform view for the folders?
__________________
Pro Tools Ultimate, HDX3 & MTRX + HD MADI
7,1 MacPro, 3.2GHz 16-core, OSX 10.15
S6 M10+ 16-5, panners, MPM,Dolby Atmos RMU
AJA Kona LHi, Sync HD
www.ToolshedAudioPost.com
www.TheToolshedStudio.com
Certified for Dolby Atmos Home Entertainment
Reply With Quote
  #4  
Old 08-03-2022, 09:55 AM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 1,794
Default Re: Display module - clips in a folder track

From Settings > User > Display Module > Meters and Waveforms. Here's an example of how these would then look:

https://www.dropbox.com/s/t8omfgb62b...eform.png?dl=0



Jeff
__________________
Jeff Komar
Solutions Specialist, Pro Audio
Avid
S6 FAQ
Reply With Quote
  #5  
Old 08-03-2022, 09:36 PM
lucienpalmer lucienpalmer is offline
Member
 
Join Date: Jan 2014
Location: Los Angeles
Posts: 702
Default Re: Display module - clips in a folder track

I see the screenshot mentions routing folders specifically. Do regular folders have the same options? This definitely looks very different from the display Vontrol views am used to.
__________________
Pro Tools Ultimate, HDX3 & MTRX + HD MADI
7,1 MacPro, 3.2GHz 16-core, OSX 10.15
S6 M10+ 16-5, panners, MPM,Dolby Atmos RMU
AJA Kona LHi, Sync HD
www.ToolshedAudioPost.com
www.TheToolshedStudio.com
Certified for Dolby Atmos Home Entertainment
Reply With Quote
  #6  
Old 08-05-2022, 02:43 PM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 1,794
Default Re: Display module - clips in a folder track

With that display preset, the bottom half of the view (clip overview) is identical whether Basic Folder or Routing Folder.

best,


Jeff
__________________
Jeff Komar
Solutions Specialist, Pro Audio
Avid
S6 FAQ
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Post Display Module setup lucienpalmer Avid S4/S6 5 12-12-2021 01:14 PM
Fader Module meter led display with 5.1 tracks o-matic Avid S4/S6 13 08-27-2021 08:17 AM
Post Module Display Pec/Dir Gregor B. Avid S4/S6 1 03-10-2021 05:04 AM
Changing Display Module Views From the Surface itsmemagic Avid S4/S6 6 10-19-2019 03:49 AM
can't find audio clips original folder mkoplin Pro Tools 10 2 01-26-2014 10:27 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:51 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com