Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-03-2022, 08:21 AM
Sixstringer7 Sixstringer7 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Chicago, IL
Posts: 109
Default PT8 HD playback issue

Has anyone experienced this?:

During listening to playback, the audio will not stop. Playback and 'tape head' just continue to roll forward or loop (if in loop mode) and will not stop either by hitting the space bar or the transport controls within the window. Very annoying and gets to where it is impossible to work.
Computer is a Mac Pro.

Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-03-2022, 12:39 PM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 38,135
Default Re: PT8 HD playback issue

Only thing I would guess is that Pro Tools is not "up front"(the program in focus). This might happen if the PT window is not filling the entire screen and you clicked somewhere outside of the PT window. Or is it an old keyboard that maybe has an intermittent space bar? Adding a control surface might be a solution worth looking into. This doesn't need to be anything fancy or expensive. The original Presonus Faderport is a dandy little helper at under $100 on the used market. Clicking off the PT window should not remove focus from the faderport(mine still controls PT even if I have another program up front).
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Playback Engine Issue (Won’t load session with chosen playback engine) MattyJones Pro Tools 11 0 11-02-2015 11:52 AM
Playback Issue - MP9 Dulip Gnanakan Pro Tools M-Powered (Mac) 5 03-27-2012 10:39 PM
Very Odd Issue With Playback Snafu 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 11-12-2010 03:57 AM
Playback issue Andmoore1230 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 04-29-2008 03:16 PM
6.7 amd DVD playback issue? Armando Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 11-05-2004 02:02 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:59 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com