Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-24-2021, 02:53 PM
protoolsuserman protoolsuserman is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Location: London
Posts: 436
Default 96io not recognised by pro tools 11 anymore?

Hi

Pro tools won't let me in anymore with my 96io connected.



I figured it could be a firmware issue, so attempted to update the firmware and get the following message each time..

Please see attached image

Programming failed
Data verification error on flash sector 9

Anyone heard of this and know how to fix?

I know it's not the cables as have swapped with my other system and all works fine.

Just hoping the interface isn't bricked

Thanks

Rob

Sent from my CPH1917 using Tapatalk
Reply With Quote
  #2  
Old 07-24-2021, 03:15 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 22,166
Default Re: 96io not recognised by pro tools 11 anymore?

Which OS? PT11 is supported up to OSX 10.10 and Win 8.1
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-24-2021, 03:25 PM
protoolsuserman protoolsuserman is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Location: London
Posts: 436
Default Re: 96io not recognised by pro tools 11 anymore?

Yosemite
It worked fine before

Sent from my CPH1917 using Tapatalk
Reply With Quote
  #4  
Old 07-24-2021, 03:44 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 22,166
Default Re: 96io not recognised by pro tools 11 anymore?

If nothing has changed software-wise, then I suggest you clean the connectors of your DigiLink cable. If you do not have industrial alcohol available, juggling with the connector a dozen times should do it at least for a while.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-24-2021, 04:17 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 37,182
Default Re: 96io not recognised by pro tools 11 anymore?

If you're sure its the 96 IO that is bad, toss it out and buy a used 192. It'll be the cheapest upgrade ever
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #6  
Old 09-17-2021, 02:40 PM
scenaria scenaria is offline
Member
 
Join Date: Apr 2001
Location: Austin, TX USA
Posts: 148
Default Re: 96io not recognised by pro tools 11 anymore?

I’m this is the third person I’ve seen with a firmware failure. All revolving around 2021.7 . I had the same result trying to update my Omni. Now it’s bricked and avid wants $1000 to rma it. Seeing that this has happened on other devices other than the Omni and it hapoened with 2021.7… I’m starting to think Avid messed up. Thoughts ?
Reply With Quote
  #7  
Old 09-17-2021, 02:59 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 22,166
Default Re: 96io not recognised by pro tools 11 anymore?

Do you have that in writing? To my knowledge Avid is not repairing DigiDesign branded interfaces.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #8  
Old 10-26-2021, 01:53 AM
protoolsuserman protoolsuserman is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Location: London
Posts: 436
Default Re: 96io not recognised by pro tools 11 anymore?

Whatever you do

DO NOT perform firmware updates to old blue faced hardware with modern versions of pro tools.

You WILL brick them.

You have been warned.

l
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS: Pro Tools HD3 PCIe + Digidesign 96io Mihael Hercog Buy & Sell 1 12-21-2013 09:44 PM
HD1 Core PCIe, 96io, Pro Tools LE DV toolkit Rikk Buy & Sell 0 06-27-2013 04:32 AM
Axiom Pro 49 not recognised by Pro Tools 8 Eludis 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 02-25-2012 09:09 AM
Outboard Gear > Pro Tools 8 > 96io KINGDRAGON Pro Tools TDM Systems (Mac) 8 09-10-2010 05:33 PM
24Bit aif not recognised by Pro Tools TnglewdStu Digidesign Hardware & Software 2 07-30-2002 05:59 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:17 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com