Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Virtual Instruments

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-29-2022, 12:55 PM
docric docric is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Cincinnati, Ohio
Posts: 452
Default Transfuser crashing PTU 2022.9

I'm probably the only guy still using this plug-in... BUT...

... as of updating our PT rig to 2022.9 this am, anytime I launch AIR's Transfuser plug, the system crashes.

PT allows me to assign Transfuser to a track just fine.
Also, if the Transfuser track is already completed, playback works w/o problems.
When I click on the inserted plug to open it up for editing, however, PT crashes.

Tried it in multiple different sessions... same result.
Created a brand new session w/ one stereo instrument track- same result.

I use the AIRIEP3 plugs a lot in my work... the rest of their plugs are working fine.
I've reached out to InMusic/AIR & await reply, but past history tells me not to hold my breath.
Additionally, I've sent multiple crash reports to Avid this am.
System specs below... anyone else out there using this plug w/ 2022.9?
__________________
-C' ya'
Rick

MacPro 7,1; 16 core; 192 Gb RAM; Sonnet M.2 x2; OSX 12.5.1
PT 2022.7 Ult.; Eucon 2022.4.0.78
Burl MS / PT Dock/ Avid S1/2x iPad Air2/ Avid|Control
Reply With Quote
  #2  
Old 09-30-2022, 01:58 AM
unkJE's Avatar
unkJE unkJE is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Adelaide, Australia
Posts: 2,688
Default Re: Transfuser crashing PTU 2022.9

Quote:
Originally Posted by docric View Post
...... anyone else out there using this plug w/ 2022.9?

Transfuser 2.0.7.21000 works in PT 2022.9 on Windows
- are you running this version:

Mac Installer - Transfuser_2.0.7.21000 macOS Catalina, Big Sur & Monterey Compatible (M1 Mac not supported)
https://help.pluginboutique.com/hc/e...-Download-Area


In the plug-in: (RHS of ‘air’)>Spanner>Content Location>”Choose new directory. Requires restart”
(Track>’no insert’ then re-instantiate Transfuser = all good here!)
__________________
Pro Tools 2022.10 & 12.5.1 HD - Studio One 5.5.2 Pro - Win10 64 Pro – 32 GB RAM - Lenovo W520 ThinkPad (4276-37U) & 433830U Dock – SSDs Samsung 860 Evo & 2 T5s – Digidesign Command|8 - SSL UC1 - Mbox 3 Pro - Axiom Pro 49 – Eris E 4.5 spkrs
Reply With Quote
  #3  
Old 09-30-2022, 09:46 AM
docric docric is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Cincinnati, Ohio
Posts: 452
Default Re: Transfuser crashing PTU 2022.9

Quote:
Originally Posted by unkJE View Post
Transfuser 2.0.7.21000 are you running this version:

Mac Installer - Transfuser_2.0.7.21000
Thanks for the help, unkJE... unfortunately, that is the update I'm running (on the mac side the file is actually Transfuser_2.0.10.21000 ).

Been in contact w/ inMusic TS & it looks like this is the most recent version.
Still interested if any other mac users are using Transfuser successfully (or not) with 2022.9 ?
__________________
-C' ya'
Rick

MacPro 7,1; 16 core; 192 Gb RAM; Sonnet M.2 x2; OSX 12.5.1
PT 2022.7 Ult.; Eucon 2022.4.0.78
Burl MS / PT Dock/ Avid S1/2x iPad Air2/ Avid|Control
Reply With Quote
  #4  
Old 09-30-2022, 02:11 PM
nednednerb nednednerb is offline
Member
 
Join Date: Jan 2016
Location: Vancouver, Canada
Posts: 342
Default Re: Transfuser crashing PTU 2022.9

If you never used 2022.9 in your work before, because it never existed,

I suggest you ought to consider updating to a new plug in that has more support, or for now stick with the version of PT that allows you to do your work.

Obviously running a system with the oldest piece of ______ inside the newest shiniest _______ does NOT matter compared to getting "lots of work" done, right?

Also,
You can rename in your Application folder "Pro Tools" to something like "Pro Tools.9" and then you can install the older version and work with it until the time AIR provides an update or you find a replacement. You can run both at the same time. There MIGHT be some overlap in referenced folders etc/libraries etc, but for basic testing should be good to go. Do your main work in the stable-for-you version.
__________________
___
>> me: nednednerB //
||main gig: editing audio & testing software / 2nd gig: music software tutoring //
||software: Monterey 12.5.1 | PT Studio 2022.10 | Ableton Live 11 | iZotope RX, Ozone, Neutron | Arturia Pigments | Auto-Tune | Dubler2 //
||system: iMac (Retina 5K, 27", 2020) 10-Core-i9 | 128GB-DDR4 | 5700-XT-16GB //
||devices: Focusrite Clarett 2Pre | some AT condenser mics | SM58 | Ableton Push 2 | 32" 4k LG secondary display //
||automation: SoundFlow | Keyboard Maestro | SteerMouse //
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Audiosuite plugins crashing Protools 2022.6 on MAC M1 Max paulo m Post - Surround - Video 10 10-21-2022 03:30 PM
ProTools 2022.6.0 Plug In Crashing Issues postpro Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 4 07-14-2022 02:24 PM
Pro Tools 2022.4 CRASHING upon LAUNCHING on Monterey 12.3.1 nightowls Pro Tools 7 06-10-2022 02:16 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:55 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com