Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Getting Started

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 09-23-2022, 02:04 AM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 16,676
Default Re: Can't find proper I/O in my computer

I'm not following why you are stuck.

In that Playback Engine dialog panel (Setup>Playback Engine) set the playback engine to be whatever the internal audio device in your Mac is called. The old name used to be "Built-In Output" but modern systems use different names.

If you are lost what are the exact options given under that pull down selector (that pulldown selector currently shows "Pro Tools Aggregate I/O").

That screenshot is so fuzzy it's unreadable. Screenshot images on DUC are so sampled down they are next to useless, unless you share a small screenshot (like just the dialog panel here), otherwise you can post images on an image or file sharing site (like Google Drive or Dropbox) and link to it in your post.

This should just work. Only if you need to "default" the IO path names, (i.e. if they are not showing up with sensible names) do you need to mess with the Setup>IO pages. And since all you have is a stereo output the output paths you have will one stereo pair with a name like "MacBook Pro Speakers 1-2" (well for my MBP, your mac will be different). And you'll see that stereo pair as the only output choice for stereo targets. There will be no audio input choices... you've made clear you don't want/need any.

Last edited by Darryl Ramm; 09-23-2022 at 02:15 AM.
Reply With Quote
  #12  
Old 09-23-2022, 03:31 AM
kerosene4uu kerosene4uu is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Vigo,Spain
Posts: 11
Default Re: Can't find proper I/O in my computer

ok,inside playback engine, I have:
Protools aggregate I/O
Integrated Mic
Integrated output
Microsoft Teams audio
In default output I have chosen "integrated output 1-2"
Sample rate 44,1 Khz
Optimize engine forlayback
I push ok, I push play to the drum track, and I can't hear nothing.And counter is moving and I say midi playing, but I don't hear nothing
Reply With Quote
  #13  
Old 09-23-2022, 03:53 AM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 16,676
Default Re: Can't find proper I/O in my computer

So you should select "Integrated Output" as the playback engine.

I described how to drag over a known good mp3 or similar audio file to test this works... did you do that?

Why are you talking about drum tracks and MIDI? As I said before you need to find and follow some tutorials to work out how to use MIDI and VIs. Like look on You Tube or the commercial lesson site Groove3. DUC is not a place to expect folks to walk you through beginner tutorials.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New computer, cant find my install disk . . . Matty503 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 03-20-2010 03:35 AM
my computer cant find 002 hard ware johar 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 01-02-2006 03:21 PM
Suddenly my computer keyboard does not work proper petter 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 07-04-2005 08:27 PM
computer can't find firewire Brian Mastalski 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 16 01-12-2003 12:24 AM
How do I find the RAM on the computer? exim 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 08-22-2001 01:15 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:12 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com