Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-02-2024, 04:27 PM
johnmichaelcaldwell johnmichaelcaldwell is offline
Member
 
Join Date: Sep 2020
Location: Los Angeles
Posts: 21
Default Pro Tools | HDX Card Missing from IO until Hardware Setup Toggle

Hi, I've recently updated to Pro Tools 2024.3 on a 2022 Mac Studio M1 Max. Before this latest release I was still having some issues but after updating to the latest 2024.3 I've been experiencing this sequence every time I open Pro Tools:

1. Open Pro Tools
2. Open IO and check HDX cards (3rd card is missing?!)
3. Open Hardware Setup window
4. Navigate to 3rd HDX card (any port) and toggle Sample Rate
5. Toggle Word Clock from one Digilink Internal to another
6. Open Pro Tools session and I'm good to go...

If I don't do this and try opening a session I get a sample rate error and have to do go through this process. Restarting the machine doesn't help.

Other things to add:
1. HDX 3 system
2. Sonnet Express III Chassis via Thunderbolt 3 or 4?
3. All Digilink ports are connected to the Main and first and second digilink cards on a MTRX I.

Upgrading to 2024.1 slightly fixed the last issue but this has only become a sidestep from the last issue which was an error after opening Pro Tools that wouldn't recognize the hardware. Restarting wouldn't help and the only thing that worked was unplugging the chassis and reconnecting. (Since updating to 2024.3 we haven't done this once).

If anyone has a clue to what could be happening with this I'mm all ears. Maybe it's a MTRX issue... I haven't ruled that out yet either.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-18-2024, 05:56 PM
johnmichaelcaldwell johnmichaelcaldwell is offline
Member
 
Join Date: Sep 2020
Location: Los Angeles
Posts: 21
Default Re: Pro Tools | HDX Card Missing from IO until Hardware Setup Toggle

Ended up solving this after updating the MTRX to the latest firmware.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Setup hardware menu entry missing H.Aster Pro Tools 8 09-16-2021 12:04 PM
Hardware Setup Window Dialog Missing QuickPuppy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 05-01-2013 07:55 AM
Pro Tools LE 7 setup.exe is missing millspost 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 08-08-2010 10:48 PM
SPDIF issue: Keep losing Connection and Missing a Page in Setup> Hardware Baritonealone 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 11-23-2008 02:51 PM
hardware setup with 192, 96 and 888/24 on core card JPorter Post - Surround - Video 4 04-12-2008 07:55 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:31 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com