Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-08-2011, 08:20 PM
anthonymunoz anthonymunoz is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Riverside, CA
Posts: 18
Default Editing Midi

Here is a quick question about editing midi:

When editing a selected part of a region, I'll have a particular area selected and playing in a loop. Sometimes, I'll stop the loop from playing to do some note changes etc. When I do this (and select anything in the region), the original section becomes un-selected, forcing me to go back and select the area of the region that I want to loop play. This ends up being a real distraction because I have to do this over and over again.

My question is: Is there a way to lock the selected area, so that after I do some editing, it will just loop play from the previous (original) selection?

I am used to Logic 9 where you just select an area to be looped, click the loop play button (separate and different from the PT Loop/Play mode).

Any help on this would be great.

Thanks,
Anthony
Reply With Quote
  #2  
Old 07-08-2011, 08:25 PM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: Editing Midi

'Unlink Timeline and Edit Selection' alternatively use Dynamic Transport.
__________________
Aaron Mulqueen - 001 HD Native
Reply With Quote
  #3  
Old 07-08-2011, 08:36 PM
anthonymunoz anthonymunoz is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Riverside, CA
Posts: 18
Default Re: Editing Midi

Thanks! I figured it was simple, but just could not figure that one out.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Midi Editing in PT 7.4.2?/SD2 RTASW 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 02-18-2011 05:26 PM
MIDI editing ? Tom Case 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 9 09-01-2009 11:34 PM
Editing Midi Jonne 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 08-10-2008 12:33 AM
Editing MIDI in PT fizbin 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 03-06-2006 06:09 PM
serious midi editing bug in 6.0.1 fathermac101 Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 04-07-2003 08:42 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:55 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com