Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 11-30-2021, 05:43 AM
martinh martinh is offline
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: bolton
Posts: 11
Default Re: Linking em up

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
Yes, you can have maximum of two boxes connected to one card. It is a design feature of the DigiLink cable: sure it is capable of carrying 32 i/o but the way it is done means your first box primary port uses channels 1-16 (whether the interface is capable of so many or not) and the expansion port uses channels 17-32 (whether the interface is capable of so many or not).

So with a one card setup, you have the long cable from card to box one's primary port, then short cable from box one's expansion port to box two's primary port. Then connect the Loop Sync cabling and you are done.
Yeah that makes sense thanks.

Would the Optical ports not give me another 8 i/o if I connected one up via light pipe? The manual seems to suggest that another 8 i/o is possible utilizing this?
Reply With Quote
  #12  
Old 11-30-2021, 05:44 AM
martinh martinh is offline
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: bolton
Posts: 11
Default Re: Linking em up

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
To my earlier comment, I am actually not sure about 96 box being limited to 2 digital i/o. I do remember that it has AES and SPDIF (2-channel) but it may also have 8-channel ADAT connectors. In that case it could use all 16 channels of DigiLink. Been so long since I last used 96 interface, sorry.
Ah ok. Ill just have a play and see what works. Cheers, much apricated.
Reply With Quote
  #13  
Old 11-30-2021, 05:53 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 23,283
Default Re: Linking em up

No problem. These boxes are about 20 years old but still in working condition on current PT software. You just need adapters to be able to connect to the new smaller mini DigiLink (those two are electrically compatible) and of course they are unsupported, but nevertheless the old blue DigiDesign branded boxes still work in current systems.

But... to repeat earlier suggestion, if you get a good deal it is worth upgrading to 192 interfaces. Much better clocking and AD. That of course would necessitate change in your analog cabling as the 192 boxes only use DB25 connectors, not individual TRS.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #14  
Old 11-30-2021, 10:29 AM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 38,448
Default Re: Linking em up

If the 96 boxes have lightpipe IO, that's a great way to expand your options. Start by opening the Hardware page and see if lightpipe IO is shown. Next, open your IO setup>Input tab and see if the lightpipe Inputs show across the top of the grid. Assuming they do, then some lightpipe preamps would work to give you more inputs. There are tons of options for this but my favorites are: Behringer ADA8200(the red one); at around $200, it does a fine job. and the killer option is the Midas XL-48. Its closer to $900, but its stellar on drums
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #15  
Old 11-30-2021, 10:36 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 23,283
Default Re: Linking em up

Okay thanks. I hate ADAT so maybe that's why I forgot. I mostly use AES/EBU when I connect digital. ADAT connectors and cables are just asking for trouble IMO... but yes, in this case one 96 box seems to be able to give 8 analog i/o and 8 digital i/o (at 48k that is).
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Linking 2 S3s RichR Avid S1, S3, Dock and Control App 0 04-04-2019 07:52 AM
SC48 pops when linking or un linking stereo channels lorenaguey VENUE Live Sound Systems 7 07-16-2013 09:11 AM
linking 2 or more 002's 72reissue 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 20 04-15-2009 08:53 AM
LINKING 2 002's and 2 G5's lastminute 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 9 03-29-2007 07:30 PM
Linking PC's press 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 10-21-2004 02:51 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:31 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com