Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-22-2008, 04:23 PM
Jakob Clemen Jakob Clemen is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Copenhagen, Denmark
Posts: 121
Default Problems importing audio from video


Hi everyone

Im trying to import the audio from a quick time video but no matter what method im trying, the audio is more like loud noise. The noise sounds like the bit rate and sample rate are not set correctly but PT should convert the audio so its fits the session bit- and sample rate. The audio is 8 bit mono 8 kHz recorded from a small camera and plays back fine in the quick time player.

Im I doing something wrong or...

Win Xp sp2
PT Le 7.4 cs. 3
DV Tool kit 2

Thanks
__________________
Did you talk to your talkbox today?
Reply With Quote
  #2  
Old 03-22-2008, 04:24 PM
K.B. K.B. is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: London - a rather posh bit
Posts: 4,716
Default Re: Problems importing audio from video

Upgrade to QuickTime Pro (very cheap) and export from that.

Hold on "The audio is 8 bit mono 8 kHz". You recorded it like that?? Wow, that's going to sound good! Export a wav in the resolution you intend to use.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-22-2008, 04:34 PM
Jakob Clemen Jakob Clemen is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Copenhagen, Denmark
Posts: 121
Default Re: Problems importing audio from video

Quote:
You recorded it like that?? Wow, that's going to sound good! Export a wav in the resolution you intend to use.
Year I know - broadcast quality

Its just for fun, some video from our ski holly day

Thanks for the reply
__________________
Did you talk to your talkbox today?
Reply With Quote
  #4  
Old 03-22-2008, 05:08 PM
K.B. K.B. is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: London - a rather posh bit
Posts: 4,716
Default Re: Problems importing audio from video

I'm off skiing next week too - Spindleruv Mlyn Try pronouncing that!
Reply With Quote
  #5  
Old 03-23-2008, 05:16 AM
Jakob Clemen Jakob Clemen is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Copenhagen, Denmark
Posts: 121
Default Re: Problems importing audio from video

Quote:
I'm off skiing next week too - Spindleruv Mlyn Try pronouncing that!
Looks nice. Have a good trip a remember to bring a good camera

By the way, I got it working now with the AoA audio extractor. Its free and all though its not 100% accurate its acceptable
__________________
Did you talk to your talkbox today?
Reply With Quote
  #6  
Old 03-23-2008, 12:14 PM
K.B. K.B. is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: London - a rather posh bit
Posts: 4,716
Default Re: Problems importing audio from video

That looks useful. Thanks for the link!

Mind you:
Quote:
not 100% accurate
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems importing video drh1 Pro Tools 10 12 04-11-2012 01:47 PM
Problems importing HD Video GtrDude Post - Surround - Video 10 02-24-2011 07:17 PM
Problems importing HD Video GtrDude Pro Tools TDM Systems (Win) 1 02-23-2011 08:21 PM
PT 8 problems importing video garnoil Post - Surround - Video 9 06-15-2009 09:16 AM
Problems importing video from AV akme Post - Surround - Video 0 02-05-2001 07:18 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:53 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com