Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-01-2006, 08:06 AM
Allen Hallada Allen Hallada is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Sun Valley, ID
Posts: 6,686
Default Best New Computer for PTLE is ....................

Dual Boot OSX/XP AllenMacStein Laptop

Sorry Shane, had to do it. This laptop truelly rocks!

Allen
Reply With Quote
  #2  
Old 04-01-2006, 08:12 AM
Allen Hallada Allen Hallada is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Sun Valley, ID
Posts: 6,686
Default Re: Best New Computer for PTLE is ....................

By the way , did you see they put an ATI X1600 in these bad boys now? That should push some plasma screens to their limits. For the first time Steve Jobs and Co. has beat me.


Allen
Reply With Quote
  #3  
Old 04-01-2006, 09:08 AM
Matt P Matt P is offline
Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: Topeka, Kansas
Posts: 725
Default Re: Best New Computer for PTLE is ....................

Dr. Allenstein is suffering from momentary lapse of reality, due to a frontal lobotomy or was it a bottle in front of me.
Disregard any posts from him concerning Apple products.
He may also been seduced by the Macside of the Force!

Yoda

Sorry Allen we kown you not yourself!
__________________
"To Record Music Is All That Really Matter's!"
"When Not Dealing with the Darkside!"
Yoda (HOBO MASTER)"I'm Back from the NORTH POLE!"

Reply With Quote
  #4  
Old 04-01-2006, 12:49 PM
Shan's Avatar
Shan Shan is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2001
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 13,589
Default Re: Best New Computer for PTLE is ................

Quote:
Dual Boot OSX/XP AllenQuadStein Laptop

Sorry Shane, had to do it. This laptop truelly rocks!

Allen
Figures, I new I would see another MacInstein commercial on the PC forum. I read through the specs though and it's only a dual core. By the time they get to 4 cores I'll be on 8 cores with the next gen of Athlon CPUs.

But since it was a late Friday night when you made this post, I'm going to assume you had one to many and that you're still hung over a wee bit.

I'm gonna get you up here one weekend Allen and hire you as an assistant engineer for a few days(doesnt matter what level your engineering skills are). We'll try a few systems including the MacInsteins and I'll make sure you leave converted back to AMD.

The Opteron Quads rock! And gettin' cheaper everyday.

Shane
__________________
Pro Tools Power User Editing

Give your plug-ins a facelift...and skin 'em!
__________________

"Music should be performed by the musician, not by the engineer."

Michael Wagener 25th July 2005, 02:59 PM

__________________

Pro Tools|HD Native 9.0.1 | Pro Tools|HDX 10.2 | Studio One | REAPER 4.22 | HD OMNI | HoboMac Pro 2.26Ghz Quad-Core | W7 Ultimate 64-bit
Reply With Quote
  #5  
Old 04-01-2006, 03:05 PM
WaxTrax! WaxTrax! is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 206
Default Re: Best New Computer for PTLE is ................

The only thing I don't like about Opterons (and this isn't AMD's fault) is that the motherboard selection is very weak -- especially for two or four-chip motherboards.
Reply With Quote
  #6  
Old 04-01-2006, 03:31 PM
Shan's Avatar
Shan Shan is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2001
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 13,589
Default Re: Best New Computer for PTLE is ................

Quote:
The only thing I don't like about Opterons (and this isn't AMD's fault) is that the motherboard selection is very weak -- especially for two or four-chip motherboards.
Well, so far the Tyan Tiger K8WE and the Asus K8N-DL work great for LE as far as Quads go. I'm not sure about single CPU Opteron boards. But the quads are becoming so cheap now you can just get a quad board and start out with one Opteron CPU. Add the second when your budget allows.

Shane
__________________
Pro Tools Power User Editing

Give your plug-ins a facelift...and skin 'em!
__________________

"Music should be performed by the musician, not by the engineer."

Michael Wagener 25th July 2005, 02:59 PM

__________________

Pro Tools|HD Native 9.0.1 | Pro Tools|HDX 10.2 | Studio One | REAPER 4.22 | HD OMNI | HoboMac Pro 2.26Ghz Quad-Core | W7 Ultimate 64-bit
Reply With Quote
  #7  
Old 04-01-2006, 06:15 PM
Allen Hallada Allen Hallada is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Sun Valley, ID
Posts: 6,686
Default Re: Best New Computer for PTLE is ................

Wow, did I really say those things above? Yikes, I'd better stop drinking. Good to be back on planet earth with you guys. Hey, who are you guys anyways?

Allen
Reply With Quote
  #8  
Old 04-01-2006, 10:33 PM
powerjoe powerjoe is offline
Member
 
Join Date: Feb 2003
Location: Elk River, MN USA
Posts: 1,284
Default Re: Best New Computer for PTLE is ................

Quote:
Quote:
Dual Boot OSX/XP AllenQuadStein Laptop

Sorry Shane, had to do it. This laptop truelly rocks!

Allen
Figures, I new I would see another MacInstein commercial on the PC forum. I read through the specs though and it's only a dual core. By the time they get to 4 cores I'll be on 8 cores with the next gen of Athlon CPUs.

But since it was a late Friday night when you made this post, I'm going to assume you had one to many and that you're still hung over a wee bit.

I'm gonna get you up here one weekend Allen and hire you as an assistant engineer for a few days(doesnt matter what level your engineering skills are). We'll try a few systems including the MacInsteins and I'll make sure you leave converted back to AMD.

The Opteron Quads rock! And gettin' cheaper everyday.

Shane

I've got a chimp that can do a better job, and not stink as bad.
__________________
Joel DuBay
Ready Acoustics LLC
Bass Traps and Acoustic Panels
www.readyacoustics.com
Reply With Quote
  #9  
Old 04-02-2006, 07:17 AM
Allen Hallada Allen Hallada is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Sun Valley, ID
Posts: 6,686
Default Re: Best New Computer for PTLE is ................

No worries guys. I'll always be a die in the wool AMD fan. There is no better processor on the market and Apple [bleep] up by going with Intel for marketing reasons. That is all I can say. They are going to wish they could put a X8 Opteron in one of those desktop units soon.
Allen
Reply With Quote
  #10  
Old 04-02-2006, 02:34 PM
Shan's Avatar
Shan Shan is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2001
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 13,589
Default Re: Best New Computer for PTLE is ................

Quote:
No worries guys. I'll always be a die in the wool AMD fan. There is no better processor on the market and Apple [bleep] up by going with Intel for marketing reasons. That is all I can say. They are going to wish they could put a X8 Opteron in one of those desktop units soon.
Allen
Just for you Allen, we are trying to get OSX running on an AMD system this weekend. I'll keep ya posted.

Shane
__________________
Pro Tools Power User Editing

Give your plug-ins a facelift...and skin 'em!
__________________

"Music should be performed by the musician, not by the engineer."

Michael Wagener 25th July 2005, 02:59 PM

__________________

Pro Tools|HD Native 9.0.1 | Pro Tools|HDX 10.2 | Studio One | REAPER 4.22 | HD OMNI | HoboMac Pro 2.26Ghz Quad-Core | W7 Ultimate 64-bit
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is this computer good for PTLE? HD? sean shannon 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 12-08-2009 06:01 PM
Which computer should I buy for PTLE? haaksluo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 05-15-2007 01:47 PM
PTLE and PTMP on same computer. Is this possible? ESR 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 09-23-2006 09:47 PM
Reason+PTLE on the same computer Barhab 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 05-12-2003 02:55 PM
Getting Midi to PTLE(001) from second computer? Ryan Owens 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 07-17-2001 06:31 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:25 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com