Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > ICON & C|24

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-13-2005, 09:07 PM
paronoff paronoff is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: Los Angeles,CA
Posts: 29
Default Setting up ADR Studio with a Control 24

Has anyone had any success using ADR Studio with a Control 24. If so any suggestions or web sites would be appreciated.
Paul
Reply With Quote
  #2  
Old 07-28-2005, 07:03 AM
Jem1570 Jem1570 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 31
Default Re: Setting up ADR Studio with a Control 24

Do ADR studio's need tactile control of 24 channels at once? I'm asking not to be sarcastic but because I genuinely don't know. I would have thought a command 8 would be sufficient in an ADR studio.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-28-2005, 02:25 PM
trakbytes trakbytes is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles CA USA
Posts: 850
Default Re: Setting up ADR Studio with a Control 24

The reason you would want a lot of faders for ADR is to instantly access multiple takes of an actor to comp the track together. Very often a director will want to hear, for example, "take five of the first half of the line and take seven of the second half". If you have several actors and are looping an entire scene, you can get a lot of tracks in a hurry, and having automatable mutes across a lot of faders can be a big help to put the track together. Often the ADR mixer will run a comp track of the various takes to give the editor an idea of the preferred assembly.

You could also record multiple takes on the same track and cut-and-paste the comp together, but generally you will not want to do that while the director and talent are still in the room.

You will need a pretty sophisticated talkback and muting system, since the director and usually the ADR supervisor are in the studio with the talent and will want to hear playbacks over the speakers. You will also want a listen-back system so the mixer can hear direction and keep the session running smoothly.

rcm
__________________
Save early and often! (or once a day whether you need to or not...)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Setting up a studio from scratch ChattyJ Post - Surround - Video 4 05-04-2006 11:38 AM
Setting up my studio gustavof 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 11-23-2004 10:30 PM
Setting up a studio... Finchy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 17 11-23-2004 08:52 AM
help on setting up studio billy the kid 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 11 05-10-2004 02:42 PM
just setting up my studio..help! brentm 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 03-13-2003 11:27 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:35 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com