Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > ICON & C|24

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-04-2005, 10:53 AM
flymax flymax is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: NY,USA
Posts: 484
Default One fader makes clicking sound!!!

Weird new prob over here. One fader, sometimes 21, sometimes 22, now 7 or 8, jumps alittle and makes annoying clicking sound. It's intermittent.
Anyone have this problem or know what's up?
I have a newer unit.
Thanks,
Pete
Reply With Quote
  #2  
Old 12-05-2005, 10:09 AM
ACECOM ACECOM is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Paris
Posts: 27
Default Re: One fader makes clicking sound!!!

Same here with Pro Tools 7 of course.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-05-2005, 11:43 AM
flymax flymax is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: NY,USA
Posts: 484
Default Re: One fader makes clicking sound!!!

frustrating!
Anyone know what's up?
Reply With Quote
  #4  
Old 12-06-2005, 11:49 PM
tonicjeff tonicjeff is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 181
Default Re: One fader makes clicking sound!!!

Quote:
Weird new prob over here. One fader, sometimes 21, sometimes 22, now 7 or 8, jumps alittle and makes annoying clicking sound. It's intermittent.
Anyone have this problem or know what's up?
I have a newer unit.
Thanks,
Pete

Had this problem twice.. Once it was the begining of the end of the power supply..replaced that... The second time it was just a bad fader.. The fader was overnighted to me and easily replaced.. All running PT 6.7cs8
hope its just the fader..
__________________
Intel Nehalem 8 Core 2.26 w/10 gigs of Ram
4 internal sata drives (1 terabyte)
Magma Pci to PCIe 6 slot chassis
PT 8cs3
HD 2 Accel
1 Process Card
UAD quad
PT 8.0.1 cs 1
OSX 10.5.8
Ctrl 24
Reply With Quote
  #5  
Old 12-07-2005, 06:08 AM
flymax flymax is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: NY,USA
Posts: 484
Default Re: One fader makes clicking sound!!!

hmmm..
thanks tonicjeff..
the fader that clicks changes so I assume it's the power supply...
guess I'll call digi today...
-Pete
Reply With Quote
  #6  
Old 12-09-2005, 07:50 AM
flymax flymax is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: NY,USA
Posts: 484
Default Re: One fader makes clicking sound!!!

since I have a newer model, I'd have to buy a new power supply...
found a workaround...VEGAS MODE makes the problem go away, at least until I turn it off and on again..
Reply With Quote
  #7  
Old 12-15-2005, 07:25 AM
uisdean uisdean is offline
Member
 
Join Date: Feb 2005
Location: Stornoway
Posts: 29
Default Re: One fader makes clicking sound!!!

Have you had to replace your PSU? when we replaced ours we had to mod the fader boards, the mod was connecting capacitors across the rails, the purpose of the mod was to stop fader jitter, this mod was only relevent to certain S/Ns for others the fader cards needed to be replaced, if the PSU was replaced by digi they should also have supplied either new fader boards or capacitors
Reply With Quote
  #8  
Old 01-19-2006, 01:02 AM
jre3132 jre3132 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Nashville, TN
Posts: 1,247
Default Re: One fader makes clicking sound!!!

Just mute the click track........j/k (sorry, had to throw in a little humor)
__________________
Mac Pro 3.7 Quad Core Intel
Mac OS X 10.13.2
PT Ultimate HDX 2019.10
64GB RAM
HDX I/O 16x16 Analog
HDX I/O 8x8x8
Reply With Quote
  #9  
Old 01-19-2006, 06:02 PM
flymax flymax is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: NY,USA
Posts: 484
Default Re: One fader makes clicking sound!!!

LOL!!
I dare say the problem has fixed itself...
ghost in the machine???
Reply With Quote
  #10  
Old 01-26-2006, 09:21 PM
a2zproductions a2zproductions is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Nashville, TN USA
Posts: 287
Default Re: One fader makes clicking sound!!!

I replace my power supply and fader packs 2 weeks ago,
NOW, I have a clicking fader with 7.0.

I've never had a clicking fader, even with the bad
power supply.

I really don't want to take this thing out of the arogsy
and uscrew the 1,500 screws and such to fix it. What's up?
Adrian
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Eleven Rack makes Clicking/Popping Sounds itsjedward 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 03-06-2011 08:54 AM
Eleven Rack makes Clicking/Popping Sounds itsjedward 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 09-17-2010 02:07 PM
Digi002 unit crashes and makes clicking sounds! RayUSA 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 12-13-2005 11:53 PM
Digi 002 makes clicking noise and craps out. Help grasshopper47 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 05-18-2005 03:31 PM
002 makes a clicking sound, 1394 light flashing behaviour 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 11-11-2004 07:22 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:54 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com