Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 10-25-2021, 06:23 PM
off the wall's Avatar
off the wall off the wall is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: NYC-NJ
Posts: 380
Default Re: Big Sur 11.6

Been running 11.6 for awhile. I just updated to 11.6.1. No noticeable issues on my system.
__________________
offthewallproductions
Mac Pro 5,1 3.46 Ghz 12 core, Open Core 0.7.5 EFI, Radeon RX580 GPU, GC-TITAN RIDGE TB3 PCIe card, M.2 NVMe SSD boot drive on PCIe card, 48GB RAM, MacOS 11.6.1
Pro Tools Ultimate 2021.10 HDX, UA Octo PCIe card in external TB3 chassis, HD I/O, C|24 control surface.
Genelec 1031AP/7070A 5.1 monitoring.
Reply With Quote
  #12  
Old 10-26-2021, 06:07 PM
resonantRhythm resonantRhythm is offline
Member
 
Join Date: Jul 2019
Location: Sarasota, FL
Posts: 18
Default Re: Big Sur 11.6

Quote:
Originally Posted by Eric Seaberg View Post
It's not really a killer issue... once ProTools loads and wakes up the HDX cards everything is fine. Avid has escalated this and given me a possible workaround, I just haven't had time to try it yet as I'm on location this next week.

Thanks for the reply.
Hey Eric,
Can you share the workaround? I am having issues where the HDX cards just never wake up. I dug deep somewhere and it said to load the kext file...that makes HDX a usable Playback Engine but it doesn't actually work...once you load a session and hit play I just get AAE -6001 (driver error).
Thanks,
Keith
Reply With Quote
  #13  
Old 10-26-2021, 11:02 PM
Dave S. Dave S. is offline
Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: TX
Posts: 48
Default Re: Big Sur 11.6

Quote:
Originally Posted by dominicperry View Post
Most versions available here:
Links are on a 3rd party site but the source files are from Apple.

https://mrmacintosh.com/macos-big-su...ly-from-apple/
Cool, thanks. I saw this site online but I’m always a little paranoid about downloading stuff from other sites. I may give it a go…

Thanks for the suggestions everyone.
__________________
Dave

Pro Tools Ultimate 2021.10 / OSX Bug Sur 11.6
Avid HD Omni / HD IO 8x8x8 / HDX Sonnet Echo Express 3
iMac Pro 3GHz, 10 Core, 64 GB
Reply With Quote
  #14  
Old 10-27-2021, 05:57 AM
dominicperry dominicperry is offline
Member
 
Join Date: Apr 2019
Location: UK
Posts: 265
Default Re: Big Sur 11.6

Quote:
Originally Posted by Dave S. View Post
Cool, thanks. I saw this site online but I’m always a little paranoid about downloading stuff from other sites. I may give it a go…

Thanks for the suggestions everyone.
Check the links on the site - they are all Apple hosted.
Reply With Quote
  #15  
Old 10-31-2021, 11:26 AM
off the wall's Avatar
off the wall off the wall is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: NYC-NJ
Posts: 380
Default Re: Big Sur 11.6

I noticed yesterday that Avid quietly updated the PT 2021.10 requirements a couple of days after initial release. The day of release, it still stated Big Sur 11.5.2, now it says 11.6.

Of course 11.6.1 is now out but I've had no issues on my system.
__________________
offthewallproductions
Mac Pro 5,1 3.46 Ghz 12 core, Open Core 0.7.5 EFI, Radeon RX580 GPU, GC-TITAN RIDGE TB3 PCIe card, M.2 NVMe SSD boot drive on PCIe card, 48GB RAM, MacOS 11.6.1
Pro Tools Ultimate 2021.10 HDX, UA Octo PCIe card in external TB3 chassis, HD I/O, C|24 control surface.
Genelec 1031AP/7070A 5.1 monitoring.
Reply With Quote
  #16  
Old 11-01-2021, 11:36 AM
Eric Seaberg's Avatar
Eric Seaberg Eric Seaberg is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: San Diego, CA
Posts: 1,888
Default Re: Big Sur 11.6

Quote:
Originally Posted by resonantRhythm View Post
Hey Eric,
Can you share the workaround? I am having issues where the HDX cards just never wake up. I dug deep somewhere and it said to load the kext file...that makes HDX a usable Playback Engine but it doesn't actually work...once you load a session and hit play I just get AAE -6001 (driver error).
Thanks,
Keith
Sorry for the late reply, Keith. I've been on location for a couple of weeks and just got back last Friday. I'm not sure my problem is the same as yours, but let me find the email from support.
_______________________
From Avid Support:

You need to remove (delete and empty trash) the Avid Audio Server folder and .plist file:

https://protect-us.mimecast.com/s/s0...cure.force.com
________________________

Hope this helps
__________________
Eric Seaberg • San Diego, CA
A.E.S., I.E.E.E., S.M.P.T.E., S.P.A.R.S.
Reply With Quote
  #17  
Old 11-01-2021, 11:38 AM
Eric Seaberg's Avatar
Eric Seaberg Eric Seaberg is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: San Diego, CA
Posts: 1,888
Default Re: Big Sur 11.6

Quote:
Originally Posted by off the wall View Post
I noticed yesterday that Avid quietly updated the PT 2021.10 requirements a couple of days after initial release. The day of release, it still stated Big Sur 11.5.2, now it says 11.6.

Of course 11.6.1 is now out but I've had no issues on my system.
We're having a problem with 2021.10 installing the HD Driver for HD Native. One system out of three WILL NOT install the driver. We reverted that Mac back to 2021.7 and it's fine. Have posted about this somewhere else replying to other users with the same issue.
__________________
Eric Seaberg • San Diego, CA
A.E.S., I.E.E.E., S.M.P.T.E., S.P.A.R.S.
Reply With Quote
  #18  
Old 11-04-2021, 10:38 PM
Dave S. Dave S. is offline
Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: TX
Posts: 48
Default Re: Big Sur 11.6

Updated to 11.6 Big Sur and now the HDX card is not showing up. Tried reinstalling HD drivers and the old preferences trash but no dice. Going to contact support unless anybody’s found the solution.
__________________
Dave

Pro Tools Ultimate 2021.10 / OSX Bug Sur 11.6
Avid HD Omni / HD IO 8x8x8 / HDX Sonnet Echo Express 3
iMac Pro 3GHz, 10 Core, 64 GB
Reply With Quote
  #19  
Old 11-04-2021, 11:59 PM
Dave S. Dave S. is offline
Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: TX
Posts: 48
Default Re: Big Sur 11.6

Quote:
Originally Posted by Dave S. View Post
Updated to 11.6 Big Sur and now the HDX card is not showing up. Tried reinstalling HD drivers and the old preferences trash but no dice. Going to contact support unless anybody’s found the solution.
Nevermind. I found the article on Avid about manually getting HDX to show up with terminal commands. It’s working so far.

https://avid.secure.force.com/pkb/ar...All&popup=true
__________________
Dave

Pro Tools Ultimate 2021.10 / OSX Bug Sur 11.6
Avid HD Omni / HD IO 8x8x8 / HDX Sonnet Echo Express 3
iMac Pro 3GHz, 10 Core, 64 GB
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 05:55 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com