Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Tips & Tricks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-15-2021, 01:02 PM
liquidshock liquidshock is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Italy
Posts: 8
Default A script for "Show/hide automation lanes" ?

Hi guys,
does anybody know a script for the shortcut of the button "Show/hide automation lanes" , please ?
Thank you very much !
__________________
www.edoardoverde.com
Reply With Quote
  #2  
Old 08-16-2021, 07:57 AM
Oliver M Oliver M is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Europe
Posts: 1,038
Default Re: A script for "Show/hide automation lanes" ?

Quote:
Originally Posted by liquidshock View Post
Hi guys,
does anybody know a script for the shortcut of the button "Show/hide automation lanes" , please ?
Thank you very much !


Here's an AppleScript to Show/hide automation lanes for the currently selected track.


Code:
if ptIsRunning() then
    tell application "System Events"
        tell process "Pro Tools"
            set frontmost to true
            tell (1st window whose title contains "Edit: ")
                try
                    set selectedTrack to title of button of UI element 2 of (1st row of table "Track List" whose selected is true)
                    set targetTrack to text of selectedTrack as string
                    set AppleScript's text item delimiters to "Selected. "
                    set fullTrackName to every text item of targetTrack
                    set AppleScript's text item delimiters to ""
                    set targetTrack to fullTrackName as string
                    
                on error e number n
                    if the n is -1719 then
                        tell application "Pro Tools" to display alert "No track was selected." message " " buttons {"Cancel"} default button 1
                        return
                    else
                        tell application "Pro Tools" to display alert "An Error Occurred" message e & " (" & n & ")" buttons {"Cancel"} default button 1
                    end if
                end try
                click UI element "Show/hide automation lanes" of group targetTrack
            end tell
        end tell
    end tell
end if

on ptIsRunning()
    return application "Pro Tools" is running
end ptIsRunning
Reply With Quote
  #3  
Old 11-26-2021, 03:00 PM
liquidshock liquidshock is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Italy
Posts: 8
Default Re: A script for "Show/hide automation lanes" ?

I read only now !!! you're a genius ! Thank you very very very much !!!!
__________________
www.edoardoverde.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hide automation lanes? [solved] dg27 Pro Tools 11 4 05-27-2017 09:42 AM
Shortcut for "show all used automation" jorg Pro Tools 9 15 08-26-2016 05:19 PM
Is there a way to unlink "Track Show/Hide" between mix and edit window? Tobias Eichelberg Pro Tools TDM Systems (Mac) 13 09-25-2010 02:23 AM
Weird Bug??! 8.0.3 will not "remember" which playlist lanes are hidden! cabbagerock Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 05-10-2010 01:21 PM
Show Hide Automation Lanes - Shortcut ? Tomy DeClerque Pro Tools TDM Systems (Win) 0 02-07-2009 05:06 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:56 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com