Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-09-2010, 09:59 PM
Guitar Guy Guitar Guy is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 56
Default Pro Tools Won't Recognize My SIIG Firewire Express Card

I have this dual port SIIG Express Card...it was linking with Pro Tools just fine before I updated to 8.0.4. Now, the built-in (crappy) 4 pin firewire port will recognize my DIGI 003, but not the SIIG. What's up? The thing that really puzzles me, is that the SIIG card shows up perfect in device manager, and the 003 is showing as connected and properly working. Yet, when I attempt to open Pro Tools, it loads halfway and says "cannot find hardware." It's like there's some missing link that's not connecting them. I went to DigiRig and reinstalled the drivers again. No change. Is there some sort of setting in BIOS I need to mess with? Thanks for your help!

SiSoftware Sandra

Computer
Model : Lenovo 6459CTO
Workgroup : WORKGROUP
Host Name : MyMan
User : My Man

Processor
Model : Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T8300 @ 2.40GHz
Speed : 2.6GHz
Cores per Processor : 2 Unit(s)
Threads per Core : 1 Unit(s)
Type : Mobile, Dual-Core
Integrated Data Cache : 2x 32kB, Synchronous, Write-Thru, 8-way, 64 byte line size
L2 On-board Cache : 3MB, ECC, Synchronous, ATC, 12-way, 64 byte line size, 2 threads sharing

Computer
Mainboard : Lenovo 6459CTO
BIOS : Lenovo 7LETC7WW (2.27 ) 04/08/2010
Bus(es) : PCI PCIe IMB PCMCIA CardBus USB FireWire/1394 i2c/SMBus
Multi-Processor (MP) Support : No
Multi-Processor Advanced PIC (APIC) : Yes
Total Memory : 2GB DDR2 SO-DIMM

Chipset
Model : Lenovo ThinkPad T61
Front Side Bus Speed : 4x 200MHz (800MHz)
Total Memory : 2GB DDR2 SO-DIMM
Memory Bus Speed : 2x 333MHz (666MHz)

Memory Module(s)
Memory Module

Video System
Video Adapter : NVIDIA Quadro NVS 140M (16 SM4.0 1.1GHz, 128MB DDR3 2x600MHz, PCIe 1.00 x16)

Storage Devices
WDC WD3200BEKT-00A25T0 (320GB, SATA300, 2.5", 7200rpm, NCQ, 16MB Cache) : 298GB (C:)
Generic Audio Product 1GB (USB) : 1009MB (E:)
WDC WD3200AAVS-00ZTB0 (320GB, FireWire/1394/SATA300, 3.5", 5400rpm, NCQ, 8MB Cache) : 298GB (F:)
HL-DT-STCD-RW/DVD DRIVE GCC-M10N (ATA33, DVD+-R, CD-RW, 2MB Cache) : N/A (D:)

Logical Storage Devices
Hard Disk (C:) : 298GB (NTFS) @ WDC WD3200BEKT-00A25T0 (320GB, SATA300, 2.5", 7200rpm, NCQ, 16MB Cache)
Optical Drive (D:) : N/A @ HL-DT-STCD-RW/DVD DRIVE GCC-M10N (ATA33, DVD+-R, CD-RW, 2MB Cache)
Removable Drive (E:) : 1008MB (FAT) @ Generic Audio Product 1GB (USB)
Hard Disk (F:) : 298GB (NTFS) @ WDC WD3200AAVS-00ZTB0 (320GB, FireWire/1394/SATA300, 3.5", 5400rpm, NCQ, 8MB Cache)

Peripherals
LPC Hub Controller 1 : Lenovo T61
Audio Device : Lenovo ThinkPad T61
Audio Codec : Analog Devices AD1984HD sound chip
Audio Codec : Conexant HDAudio Soft Data Fax Modem with SmartCP
Serial Port(s) : 1
Disk Controller : Lenovo ThinkPad T61
Disk Controller : Lenovo ThinkPad T61
USB Controller 1 : Lenovo ThinkPad T61
USB Controller 2 : Lenovo ThinkPad T60
USB Controller 3 : Lenovo ThinkPad T61
USB Controller 4 : Lenovo ThinkPad T61
USB Controller 5 : Lenovo ThinkPad T61
USB Controller 6 : Lenovo ThinkPad T61
USB Controller 7 : Lenovo ThinkPad T61
FireWire/1394 Controller 1 : Avlab Technology XIO2200(A) IEEE-1394a-2000 Controller (PHY/Link)
FireWire/1394 Controller 2 : Lenovo R5C832 IEEE-1394 Controller
CardBus/PCMCIA Controller 1 : 45052 RL5c476 CardBus Controller
SMBus/i2c Controller 1 : Intel 801xx/63xx SMBus

Printers and Faxes
Printer : Microsoft XPS Document Writer (600x600, Colour)
Printer : Microsoft Office Document Image Writer Driver (200x200)

Peripherals
Media Player : Generic Audio Product (1008.34MB)

Network Services

Power Management
Mains (AC) Line Status : Off-Line
Battery No 1 : 73%

Operating System
Windows System : Microsoft Windows Vista Home 6.00.6001 (Service Pack 1)
Platform Compliance : x86

Windows Experience Index
Current System : 1.0
Reply With Quote
  #2  
Old 09-09-2010, 10:18 PM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: Pro Tools Won't Recognize My SIIG Firewire Express Card

Quote:
Originally Posted by Guitar Guy View Post
I went to DigiRig and reinstalled the drivers again.
You went where? This part is confusing me.
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
  #3  
Old 09-10-2010, 05:48 AM
Guitar Guy Guitar Guy is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 56
Default Re: Pro Tools Won't Recognize My SIIG Firewire Express Card

I might be calling it the wrong thing...I'm not at my audio computer right now, but the path is: My Computer>Program Files>Digidesign>Drivers>DigiRig?(or a name with "rig" in there somewhere>then I clicked the blue DIGI icon and reinstalled the drivers. I'm just not sure what I should do to get the Digi 003 and Pro Tools to talk to one another. The SIIG and Digi 003 show up as working perfectly in Device Manager. The Digi even shows up as visible in the "safely remove hardware" portion of the taskbar.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-10-2010, 10:26 PM
Guitar Guy Guitar Guy is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 56
Default Re: Pro Tools Won't Recognize My SIIG Firewire Express Card

Any ideas on this at all guys?
Reply With Quote
  #5  
Old 09-10-2010, 10:50 PM
Shan's Avatar
Shan Shan is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2001
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 13,557
Default Re: Pro Tools Won't Recognize My SIIG Firewire Express Card

Quote:
Originally Posted by Guitar Guy View Post
I have this dual port SIIG Express Card...it was linking with Pro Tools just fine before I updated to 8.0.4. Now, the built-in (crappy) 4 pin firewire port will recognize my DIGI 003, but not the SIIG.
This is a known issue that apparently Avid is aware of. I have the same problem with my SIIG card, among other users here. The solution for now is to use your built in Firewire on the MB. Hopefully a future cs update can sort this out.

Shane
__________________
Pro Tools Power User Editing

Give your plug-ins a facelift...and skin 'em!
__________________

"Music should be performed by the musician, not by the engineer."

Michael Wagener 25th July 2005, 02:59 PM

__________________

Pro Tools|HD Native 9.0.1 | Pro Tools|HDX 10.2 | Studio One | REAPER 4.22 | HD OMNI | HoboMac Pro 2.26Ghz Quad-Core | W7 Ultimate 64-bit
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SIIG Firewire Express Card fit...? WKG 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 02-25-2011 11:35 AM
SIIG PCI-e Firewire Card: No Alternatives?! allen_gibberish Pro Tools M-Powered (Mac) 10 08-17-2010 07:31 PM
Issue? Laptop, Firewire 410, SIIG Firewire Express Card batchmister1 Pro Tools M-Powered (Win) 2 08-07-2009 10:37 AM
SIIG 1394 2 port express card not working Tkayemn 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 04-18-2009 04:22 PM
Anyone using SIIG Firewire 800 card? subwoof Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 01-21-2007 09:44 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:17 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com