Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-01-2004, 10:15 AM
Markk Markk is offline
Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: New York
Posts: 410
Default Firewire Solution G5 Dual 2.0

Hello - My firewire drives, Glyph and Lacie, worked perfectly with my G4 dual 500 under OSX running PT 6.4. Now that I have upgraded to a G5 Dual 2.0, the system freezes when either drive is plugged in. I have reformatted the drives, installed the latest firmware and replaced my logic board in the G5. Nothing works. I am looking to buy a new firewire drive to see if maybe the new 911 chip set will fix things.

Here are a couple I am looking at

http://eshop.macsales.com/Catalog_Pa...=FW&Template=1
http://www.store.yahoo.com/medeacorp/graid160.html

I am running

HD 3
G5 Dual 2
1.5 gigs ram
160gig sata drive
74 gig 10K internal sata
192 i/o

Anyone with similar set-up and working firewire solution, please weigh in!

Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-01-2004, 12:13 PM
Jakeman Jakeman is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Edmonton, Alberta, Canada
Posts: 251
Default Re: Firewire Solution G5 Dual 2.0

Markk, I have this set up with no problems:

HD 2 Accel
G5 Dual 2
1 gig ram
160 gig sata drive system drive
160 gig 7200K internal sata Pro Tools drive
192 i/o
External firewire enclosure: http://www.newegg.com/app/viewproduc...155-205&DEPA=1
with a Seagate 75 gig HD.

Not sure why yours doesn't work.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-01-2004, 12:29 PM
Markk Markk is offline
Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: New York
Posts: 410
Default Re: Firewire Solution G5 Dual 2.0

Yeah, I have spoken with Mac, Digi, Pro Tools experts, and replaced the logic board, etc. It is really really strange. How quiet is the enclosure? I have one like it with a DVD writer, but the drive is super loud.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-01-2004, 01:01 PM
Jakeman Jakeman is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Edmonton, Alberta, Canada
Posts: 251
Default Re: Firewire Solution G5 Dual 2.0

The firewire enclosure is loud, more the little fan than anything. The drives within it are not to bad, but with the G5 being so quiet, it makes the enclosure seem that much worse when I have it on. I use it more for backups or to dump to the internal drive. My track count never get that high anyways, or that dense in edits that the interenal one can't handle it. Sorry I can't help you though.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-01-2004, 02:26 PM
surroundguy surroundguy is offline
Member
 
Join Date: Dec 2003
Location: USA
Posts: 177
Default Re: Firewire Solution G5 Dual 2.0

Is it connected to firewire in the front or the back of the G5? the front Firewire port on some G5 systems has some issues. I have seen a G5 crash with firewire peripherals in the front port that work fine in the back ones...
Reply With Quote
  #6  
Old 08-02-2004, 04:43 AM
Markk Markk is offline
Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: New York
Posts: 410
Default Re: Firewire Solution G5 Dual 2.0

As you may have guessed, I have tried both ports, with no success. I am able to work off of the internal 10K drive no problem, but it is not ideal as sometimes I will work on sessions that client's bring on external drives and I would like the system to work as it did on my dual 500 - where I could run sessions off of firewire drives.
Reply With Quote
  #7  
Old 08-02-2004, 09:36 AM
heavymoe heavymoe is offline
Member
 
Join Date: Aug 2001
Location: Bainbridge Island, WA
Posts: 16
Default Re: Firewire Solution G5 Dual 2.0

Markk,

What type of crashing occurs? When working in PT or just working on the OS level? If the problem occurs in PT, check to see if you formatted OS Extended with Journaling On. This will cause endless problems working on External Firewire drives. If so, reformat with Journaling Off.
Reply With Quote
  #8  
Old 08-02-2004, 10:41 AM
Markk Markk is offline
Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: New York
Posts: 410
Default Re: Firewire Solution G5 Dual 2.0

Formatted with Journaling off. Crashes occur in PT and also when PT is not launched. It is VERY frustrating.
Reply With Quote
  #9  
Old 08-02-2004, 12:08 PM
Markk Markk is offline
Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: New York
Posts: 410
Default Re: Firewire Solution G5 Dual 2.0

Well...for the first time I am able to duplicate the problem without firewire attached.

Here's a question - in preferences - how much of the processor is dedicated to Pro Tools for the majority of users? I am thinking this is a processor problem now.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Firewire Midi Solution dopewerewolf 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 12-05-2007 01:54 PM
Solution: Dual Monitors + nVidia Cards WaxTrax! 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 01-02-2006 03:47 AM
AMD Athlon 64 Dual Core issue workaround solution WaxTrax! 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 16 09-21-2005 08:43 AM
Want dual monitors and Quicktime NTSC output? Here's a great solution! ncaoili Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 04-10-2002 07:50 AM
$300 G4 dual mon solution? caseystone Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 08-02-2000 11:48 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:28 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com