Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-21-2013, 06:34 PM
baoboiboi baoboiboi is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: usa
Posts: 4
Default Audio tracks don't match.

I receive MP3 bounce tracks from my partner and use that to record vocal then send the vocal tracks back to him. However, the problem is the vocal tracks are totally off beat when he import them in to his session. They don't match at all.
I've been searching for an answer but couldn't find anywhere then I start thinking that might be because i didn't set the correct tempo when i record vocal tracks. I just leaved it at default 120BPM. Is that a problem? I thought the samples base audio track does't do anything with tempo.
Best
Reply With Quote
  #2  
Old 07-22-2013, 02:37 PM
jasonthurley's Avatar
jasonthurley jasonthurley is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: New York NY
Posts: 1,451
Default Re: Audio tracks don't match.

As long as you start the recording at the same time the mp3 is sitting in your PT session it should line up.... If you are adding plugins to the vocals and not using delay compensation they may be behind slightly but should line up if nudged into place.
__________________
-Systems Engineer, Systems and Sound Designer, Recording and Mixing Engineer
Reply With Quote
  #3  
Old 07-22-2013, 06:17 PM
baoboiboi baoboiboi is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: usa
Posts: 4
Default Re: Audio tracks don't match.

That's why it so strange to me. The audio from my system are playing faster tempo and i see the clips are squeeze in a little bit when import to other system.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-22-2013, 06:31 PM
Park Seward's Avatar
Park Seward Park Seward is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Grants Pass, OR
Posts: 4,284
Default Re: Audio tracks don't match.

Could that be a difference between 44.1 and 48?
__________________
Park
The Transfer Lab at Video Park
Analog tape to Pro Tools transfers, 1/4"-2"
http://www.videopark.com
MacPro 6 core 3.33 GHz, OS 10.12.1, 8 GB RAM, PT12.6.1, Focusrite Saffire Pro 40, PreSonus DigiMax, MC Control V3.5, dual displays,
Neumann U-47, Tab V76 mic pre, RCA 44BX and 77DX, MacBook Pro 9,1, 2.3 Mhz, i7, CBS Labs Audimax and Volumax.
Ampex 440B half-track and four-track, 351 tube full-track mono, MM-1100 16-track.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-23-2013, 10:50 AM
jasonthurley's Avatar
jasonthurley jasonthurley is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: New York NY
Posts: 1,451
Default Re: Audio tracks don't match.

Now thats true... if you tried to use a 44.1 at 48K without converting it to 48K it will not be the same time and would change slightly in pitch.
__________________
-Systems Engineer, Systems and Sound Designer, Recording and Mixing Engineer
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't match tracks!! critictalk Tips & Tricks 2 08-23-2013 08:12 AM
Match Tracks with FCP? Frank Kruse Post - Surround - Video 1 02-03-2012 02:22 AM
PT10: Import tracks with overlay+match tracks not working Frank Kruse Post - Surround - Video 3 12-02-2011 09:06 AM
Match Tracks Feature doesn't match tracks...... Ryan Butler Pro Tools 9 0 02-26-2011 11:14 AM
Audio and waveform don't match in comp tracks joerusi 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 9 02-24-2009 02:12 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:50 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com