Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-13-2008, 08:54 AM
god-player god-player is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: The Paris of the Midwest
Posts: 33
Default waveforms don\'t match the audio!

Hi friends,

I did a search and couldn't find anything on this so here it goes...

A friend of mine has been having an issue with waveforms not lining up with what is actually recorded - as in, what you see is not what you get! If he then consolidates the region or processes it with an Audiosuite plugin the waveforms are corrected. I updated his software to LE 7.4cs3 and went through all the recommended troubleshooting steps (trashing prefs, etc) but it didn't resolve it. Not sure if this applies directly to the problem, but "recompute invalid overviews" is selected in his preferences...

He's running PTLE 7.4cs3 on OSX 10.4.11 (PB G4 1.5gHz w/ 512MB ram) with a 002R and recording to an external FW400 HD (Lacie D2). He has "elastic audio" disabled - tracks are "sample" based, not "tick."

According to him (and the session) the problem doesn't happen consistently - some waveforms are correct while others aren't - for instance, when punching in on a vocal, sometimes the waveforms are accurate... other times they aren't. When I load his sessions onto my computer (PTHD 7.4cs2 on a G5) the waveforms are still incorrect. However, if I record into the faulty session, the waveforms are correct.

Is there something simple that we're overlooking?

Thanks for any thoughts you guys might have...
Reply With Quote
  #2  
Old 05-13-2008, 08:58 AM
Slim Shady Slim Shady is offline
Member
 
Join Date: Feb 2000
Location: Los Angeles, CA
Posts: 7,527
Default Re: waveforms don\'t match the audio!

Quote:
Is there something simple that we're overlooking?
No, it's just a bug, and has been documented in several threads already. You can use "recalculate waveform overviews" from the region bin dropdown menu in the meantime while we wait for a new PT update.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-13-2008, 10:57 AM
soundguy_2000 soundguy_2000 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Rock City Melbourne, Australia
Posts: 149
Default Re: waveforms don\'t match the audio!

Quote:
No, it's just a bug, and has been documented in several threads already. You can use "recalculate waveform overviews" from the region bin dropdown menu in the meantime while we wait for a new PT update.
hahaha! i think the bug fix was when they added the "recalculate waveform overviews" to the regions dropdown way back in, lets see, PT version 5.0 i think it was. may have been 4. i can't remember.
it stems from the SDII days i think. SDII files stored their overview and a stack of other info on the HFS resource fork and digi have never been that good at updating old/bad/lazy code.

i'm also amazed you can run 7.4 on 512MB!
Reply With Quote
  #4  
Old 05-13-2008, 09:10 PM
GCP GCP is offline
Member
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 9
Default Re: waveforms don\'t match the audio!

Same problem here. I tried the "re-calculate waveform overviews" with all tracks selected, and it only fixed one of them. Interesting... At least I have one I can use for reference when editing now. Thanks for the tip...Sure hope this fix doesn't take too long.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Importing audio files for remix - convert or set session to match source audio? LSW Tips & Tricks 22 09-09-2014 09:28 PM
Crossfades do not match or line up waveforms? callanm 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 09-15-2011 01:59 AM
Using Elastic Audio match to tempo without affecting the audio Silvio Pro Tools 9 5 06-21-2011 09:41 PM
waveforms don't match audio Jenk2k 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 03-16-2009 04:05 PM
Waveforms present but no audio Lane McGiboney Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 06-21-2001 06:49 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:06 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com