Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-02-2007, 10:38 PM
MarkusB MarkusB is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Sydney Australia
Posts: 107
Default Mac Osx Two user account but one system setting

hi

i have my imac setup so i have a music a office account.

on the office i'd like the hard-drive's to go to sleep and the screen saver to come on when needed... and obviously all of this should be disabled on my music account for a stable PT perfomance

However no matter what i do if i set it in music then it changes in office and vice-versa... any ideas? or should i try making an apple script that loads and changes these setting upon start of the respective account

thanks

P.S. i do realize this has bugger all to do with PT
__________________
iMac Core2Duo 2.16";2GB;HDD oxf.911/500gb;;OSX 10.4.9;Reason 4.0.5;Record;M-Audio Keyst.49e;Akai MPD16,Prodipe Pro5 Nearfields: Line 6 Toneport
Reply With Quote
  #2  
Old 07-03-2007, 06:09 AM
MarkusB MarkusB is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Sydney Australia
Posts: 107
Default Re: Mac Osx Two user account but one system setting

nobody?

hmmm weird

m

bump bump bump
__________________
iMac Core2Duo 2.16";2GB;HDD oxf.911/500gb;;OSX 10.4.9;Reason 4.0.5;Record;M-Audio Keyst.49e;Akai MPD16,Prodipe Pro5 Nearfields: Line 6 Toneport
Reply With Quote
  #3  
Old 07-03-2007, 07:50 AM
6lovemusic 6lovemusic is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 93
Default Re: Mac Osx Two user account but one system setting

I have the same setup on my G5. Although you have two accounts, the systems prefs will apply to both! I'm not well versed on apple scripts, but maybe someone on the apple forum could give some insight!
__________________
Musically yours,
6love

Mac Pro5,1 2x2.24 12-Core, ATI HD5770,
OSX 10.11, 16GB RAM
Apollo Quad Firewire, UAD2 Solo & Quad
NI Maschine v2
PT2018
Reply With Quote
  #4  
Old 07-03-2007, 07:51 AM
6lovemusic 6lovemusic is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 93
Default Re: Mac Osx Two user account but one system setting

I have the same setup on my G5. Although you have two accounts, the systems prefs will apply to both! I'm not well versed on apple scripts, but maybe someone on the apple forum could give some insight!
__________________
Musically yours,
6love

Mac Pro5,1 2x2.24 12-Core, ATI HD5770,
OSX 10.11, 16GB RAM
Apollo Quad Firewire, UAD2 Solo & Quad
NI Maschine v2
PT2018
Reply With Quote
  #5  
Old 07-03-2007, 07:57 AM
MarkusB MarkusB is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Sydney Australia
Posts: 107
Default Re: Mac Osx Two user account but one system setting

yeah i have posted on the macosx-hints forum... so if somebody has a idea i'll post it here
__________________
iMac Core2Duo 2.16";2GB;HDD oxf.911/500gb;;OSX 10.4.9;Reason 4.0.5;Record;M-Audio Keyst.49e;Akai MPD16,Prodipe Pro5 Nearfields: Line 6 Toneport
Reply With Quote
  #6  
Old 07-03-2007, 08:29 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,815
Default Re: Mac Osx Two user account but one system setting

The screen saver and other power management settings are a universal preference, located at MacHD>Library>Preferences>System Configuration>com.apple.PowerManagement.plist.

Writing a quick script to swap that file for the current account would probably do the trick.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #7  
Old 07-03-2007, 08:51 AM
jre3132 jre3132 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Nashville, TN
Posts: 1,247
Default Re: Mac Osx Two user account but one system setting

automator to the rescue
__________________
Mac Pro 3.7 Quad Core Intel
Mac OS X 10.13.2
PT Ultimate HDX 2019.10
64GB RAM
HDX I/O 16x16 Analog
HDX I/O 8x8x8
Reply With Quote
  #8  
Old 07-05-2007, 06:11 AM
MarkusB MarkusB is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Sydney Australia
Posts: 107
Default Re: Mac Osx Two user account but one system setting

thanks guys,


hmmm if only i knew how to use automator


hhhhmmmm

any ideas?

M
__________________
iMac Core2Duo 2.16";2GB;HDD oxf.911/500gb;;OSX 10.4.9;Reason 4.0.5;Record;M-Audio Keyst.49e;Akai MPD16,Prodipe Pro5 Nearfields: Line 6 Toneport
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT set up new apple user account epiphone macOS 2 03-01-2012 03:31 PM
Setting up a digidelivery account PXC Aspera DigiDelivery 1 01-17-2009 12:46 PM
PT7 will not boot under other user account? kickit Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 11-14-2005 04:13 PM
won't launch on one user account, will on another Mark Dann 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 08-11-2005 10:11 AM
Digidesign User Account steppenwolf68 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 07-17-2004 04:37 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:47 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com