Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools SE and Essential (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-19-2011, 07:15 PM
jtlaurie jtlaurie is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Minneapolis
Posts: 3
Default How Can I Slow Down Playback?

How do I slow down playback so I cam pin point parts in a track to cut. Also, how do I extend a note to sustain longer without effecting the rest of the track? Lastly, are there free drum loops I can insert in my song to replace the metronome?

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 12-25-2011, 03:16 AM
highrewards highrewards is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: AUSTRALIA
Posts: 3
Default Re: How Can I Slow Down Playback?

Try using Audacity
Reply With Quote
  #3  
Old 12-25-2011, 08:59 AM
jtlaurie jtlaurie is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Minneapolis
Posts: 3
Default Re: How Can I Slow Down Playback?

Quote:
Originally Posted by highrewards View Post
Try using Audacity
Thanks, I guess.... Seriously, can anyone answer these questions???
Reply With Quote
  #4  
Old 12-25-2011, 10:49 AM
necjamc necjamc is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: RI
Posts: 2,671
Default

Half speed is shift space bar. Or you can use the TCE tool. And drag out the clip to slow down. Google time compression expansion and elastic audio for pro tools. Theres tons of info out there
Reply With Quote
  #5  
Old 02-08-2012, 03:42 PM
Pingafuego Pingafuego is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Brazil
Posts: 123
Default Re: How Can I Slow Down Playback?

Quote:
Originally Posted by jtlaurie View Post
How do I slow down playback so I cam pin point parts in a track to cut. Also, how do I extend a note to sustain longer without effecting the rest of the track? Lastly, are there free drum loops I can insert in my song to replace the metronome?

Thanks
There are lots of nice drum loops bundled in the SE install (at least in my Fast Track pro bundle...). Just open the loop window (view menu, I think).
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Slow Playback K3DR Pro Tools M-Powered (Win) 2 11-21-2010 07:05 PM
Very Slow Playback mowgli789 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 09-26-2010 01:38 PM
slow playback Roshan 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 05-24-2004 04:11 PM
slow playback muscmp 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 04-25-2002 10:28 PM
Slow Playback willson General Discussion 2 11-29-2001 03:36 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:59 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com