Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-20-2012, 01:41 PM
spankyq spankyq is offline
Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: 51 Rosemont Avenue
Posts: 5
Question Setting up Akai MPD16 in Pro Tools 10 on OS X Lion

Hi there! I'm having a bit of a problem getting this thing set up. I have an older Akai MPD16 control unit. It's a USB MIDI pad thingy. I simply can NOT get Pro Tools to find and recognize the thing. It's really frustrating.

I know that the controller is actually connected to my computer: I held down the Active key and the red light comes on, so it's getting power. I installed the Akai MPD16 utility, which also installs the MPD16 driver for OS X, and the utility recognizes the device, so there's a good connection from the laptop to the controller. So in Pro Tools, I go to Setup->Peripherals... then click MIDI Controllers. I get 6 entries there:
  • None
  • Command8
  • HUI
  • MotorMix
  • SurroundPanner
  • M-Audio Keyboard

I don't have any of those things other than the M-Audio keyboard, an Axiom 61. But obviously none of those things is my MPD16 controller.

What am I doing wrong or missing here? I'd love to be able to get this controller to work, but is it just too old? That seems a little silly: MIDI over USB hasn't really changed all that much over the years!

My system specifics are:
  • OS X 10.7.5 on a Macbook Pro
  • Pro Tools 10.3.2 (I upgraded from 10.2 hoping that would fix the problem!)
  • MPD16 drivers v2.0

Not sure what other info would be relevant. Any help would be much appreciated! Thanks!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AKAI MPD16 and PTLE powerjoe 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 08-29-2004 06:20 PM
Akai MPD16? kmshroom 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 06-09-2004 03:38 PM
pro tools SAMPLETANK AND THE AKAI MPD16 werds mekani 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 09-21-2003 06:45 AM
anyone using the AKAI MPD16 with pro tools LE? tom_h 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 01-16-2003 12:55 AM
Reason and Akai MPD16 fire2k2 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 08-25-2002 11:06 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:24 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com