Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-25-2003, 02:08 AM
Da Gatekeepa Da Gatekeepa is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Australia
Posts: 94
Default Nuendo 2 with Asio driver! HELP!

Hi.

my system: athlon xp2200+/512mb ddr ram/radeon 7000 dual/40,80gb hdd 7200rpm

I'm getting clicks/pops using nuendo. does anyone get this as well?
buffer setting of 1024 seems ok, but it's too much latency.
i wanna run things at 256

any suggeestions?
Reply With Quote
  #2  
Old 10-25-2003, 11:59 AM
Rail Jon Rogut Rail Jon Rogut is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 14,490
Default Re: Nuendo 2 with Asio driver! HELP!

Which version of the ASIO driver are you running? How big a session, how many plug-ins?

Rail
__________________
Platinum Samples
www.platinumsamples.com
Engineered Drums for BFD
••••••••••••••••••••••••••••
Reply With Quote
  #3  
Old 10-25-2003, 06:38 PM
Da Gatekeepa Da Gatekeepa is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Australia
Posts: 94
Default Re: Nuendo 2 with Asio driver! HELP!

asio version 6.1, plugins - some waves plugins.. probably about 15
vsti - 6.

Reply With Quote
  #4  
Old 10-27-2003, 05:29 AM
Da Gatekeepa Da Gatekeepa is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Australia
Posts: 94
Default Re: Nuendo 2 with Asio driver! HELP!

bump
Reply With Quote
  #5  
Old 10-27-2003, 05:29 AM
Da Gatekeepa Da Gatekeepa is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Australia
Posts: 94
Default Re: Nuendo 2 with Asio driver! HELP!

bump again
Reply With Quote
  #6  
Old 10-27-2003, 12:59 PM
nikki-k nikki-k is offline
Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: Hobette Alley
Posts: 2,357
Default Re: Nuendo 2 with Asio driver! HELP!

Hi! Saw the bumps, so I figured I would post a semi-answer...

I had N2 installed until a recent re-install of XP and everything else. I was using N2 for checking out VST's, VSTi's, etc, and was doing a comparison (for myself) of N2 vs PT. I actually had over 100 individual mono tracks of audio goin, bunch of plug-ins, highest (1024) HW setting. A bit extreme, but hey, wanted to see what I could push it to, like the Davec test. Could easily do over 32 tracks at lower HW settings (256 is my usual starting point, low enough most of the time) using the 6.1 ASIO drivers with a 001.

I have not re-installed N2 yet (gotta remember where I put my N2 cd ). I think I tweaked some settings in N2, once I reinstall I will post what I did. Should have it reinstalled sometime on the next few hours.
__________________
nikki k
Eagles may soar, but weasels don't get sucked into jet engines.
On the other hand, you have different fingers.
Quote:
Originally Posted by nikki-k View Post
Sometimes ya just gotta put your tongue on the 9V battery just to see what all the fuss is about.
Reply With Quote
  #7  
Old 10-27-2003, 09:58 PM
nikki-k nikki-k is offline
Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: Hobette Alley
Posts: 2,357
Default Re: Nuendo 2 with Asio driver! HELP!

Hi!
OK- all reinstalled. Tried out a 36 track session in N2 (ver 2.1, ASIO drivers for 001 from 6.1), HW set at 256. Smooth as silk.

A bit more detail on system, check driver versions, N2 ver, and things Rail asked about.
__________________
nikki k
Eagles may soar, but weasels don't get sucked into jet engines.
On the other hand, you have different fingers.
Quote:
Originally Posted by nikki-k View Post
Sometimes ya just gotta put your tongue on the 9V battery just to see what all the fuss is about.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DIGI ASIO DRIVER PROBLEM WITH FL 8 "Not Enough ASIO output channels available. scottthafoo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 14 04-19-2010 01:45 PM
ASIO 2.0 + Digidesign TDM Mix plus + Nuendo = ???? Black-Rose Pro Tools TDM Systems (Win) 2 11-09-2004 03:49 PM
001 & Asio Driver/Nuendo? yoyomama 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 09-06-2003 03:47 PM
Nuendo can't see Digi001 ASIO? cwild 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 01-27-2003 01:01 PM
ASIO test (Nuendo) Jayman#9 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 12 11-23-2002 04:06 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:58 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com