Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-23-2012, 05:46 PM
phatbeatstudio phatbeatstudio is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: canada
Posts: 566
Default Cross fades are not between clips but at the end or beginning of clips

I comped my guitar solo from about seven passed combined .
Now there is clicks and pops which is normal but when I try to make crossfades they are not overlapping clips they shift into the next clip or the very end of the first clip. Im not new to cross fades Iv made thousands of them .Am I just missing something or has HD10 changed something I don't know about. The first clip even extends itself if the cross fade goes to the next clip. ( Is it even possible to put a cross fade at the beginning of a clip.) Thats no my question
Could some one please explain this to me.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-08-2012, 03:30 PM
Mike Caffrey Mike Caffrey is offline
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: New York City
Posts: 55
Default Re: Cross fades are not between clips but at the end or beginning of clips

Did you highlight the entire solo and add all of the fades at once or did you put the fades in by hand at each fade point?
Reply With Quote
  #3  
Old 09-10-2012, 02:08 AM
phatbeatstudio phatbeatstudio is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: canada
Posts: 566
Default Re: Cross fades are not between clips but at the end or beginning of clips

I didn't know I could highlight then insert crossfades that way . Thanks man thats going to really speed things up.
So yes I did them all manually.
I thought I remembered the crossfades showinging they were crossing both colours of the boundaries now it looks as if there just at the beginning or end of a region. Iv tried changing the settings but it doesn't seem to do anything. It not doing the same as it used to anyways.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Exporting Clips as WAVs, clips dont highlight in list gigantorbuzz Pro Tools 10 6 08-05-2013 01:07 PM
applying cross fade to several clips at once vudoo Post - Surround - Video 2 11-04-2012 09:56 AM
Fades Multiple Audio Clips - Same Track tomsaboia macOS 0 09-11-2012 10:14 AM
PT 10 won't accept fades between clips!!! Toadwick macOS 1 07-24-2012 06:27 PM
Drag Clips = Delete Clips??? Connor macOS 2 07-09-2012 07:50 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:39 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com