Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 09-13-2011, 09:29 AM
Martin11 Martin11 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: York
Posts: 34
Default Error, missing ilok authorization for Pro Tools 9

Hey,

I've seen this problem mentioned a few times on here but just wondered if I was doing something wrong that hadn't been mentioned. I cannot under any circumstances get Pro Tools 9 to launch because of this:

'Error, missing iLok authorization for 'Pro Tools 9'. Please insert the necessary iLok and restart Pro Tools'.

I'm running on Windows 7 on a HP PC.
I've recently installed the Pro Tools 9 crossgrade for students (previously had Pro Tools LE8).
Being a crossgrade, I had to buy an ilok2 seperately.
I've registered with ilok.com and successfully downloaded my license.
I've installed the driver and client software from ilok.com.
I've installed the Windows driver from PACE.
I have also downloaded Pro Tools 9.0.02 and then 9.0.05 as suggested in my downloads in my Avid account.
I have an M-Box2 and entered the correct code when asked.
My ilok account says I have the Pro Tools license from digidesign and the expiration says 'never'.
The blue light is on the ilok and i've tried it in all my USB ports even after altering the USB power options as suggested in another thread.

I have been trying everything possible for 5 days now and i'm 100% confident I did all that was asked during installation. The only suggested solution which I haven't tried is to spend yet more money and buy an iLok 1 which appears to be more compatible. As they are discontinued, this is an expensive and time consuming task.

Does anybody know of anything I can try that doesn't involve throwing more money away just to get the software working which I purchased a week ago?????
Reply With Quote
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Error, missing iLok authorization for Pro Tools 9 Martin11 Windows 26 07-02-2013 02:00 AM
Error ilok authorization missing pro tools 10 thieums macOS 1 02-18-2013 01:00 PM
error missing ilok authorization for pro tools 10 ProToCall Windows 9 10-13-2012 09:21 AM
Help ilok error, missing authorization ncaban78 Pro Tools 9 3 02-14-2012 10:21 AM
error: missing ilok authorization for pro tools 9. please insert the necessary ilok.. weakluv Windows 2 07-07-2011 05:47 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:50 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com