Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2020

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-08-2020, 03:54 PM
Samba Samba is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Brisbane
Posts: 167
Default Make midi notes fatter

I've searched the Pro Tools help guide for this topic without success.

How do I make the midi notes in the main view fatter? I know I can double click on the clip to enable a new screen. But I want to edit in the main screen sometimes


I do think it deserves it own heading in the help guide.

My default, Avid's midi notes are ridiculously small - basically unusable. That in itself is bizarre.

I would ask Avid support but my experience of Avid's support is that I get generic answers to questions that the agent has obviously not bothered to read.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-08-2020, 05:42 PM
EdgarRothermich's Avatar
EdgarRothermich EdgarRothermich is offline
Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: West Hollywood
Posts: 278
Default Re: Make midi notes fatter

I guess you are referring to the horizontal MIDI Not Bars when Tracks View is set to "notes".

In that case, you use the MIDI Zoom In/Out Button in the upper right corner of the Tracks Area. The same button is available (a little bit bigger) on the Zoom Controls in the Edit Window Toolbar.
Click the upper or lower portion of the button to increase/decrease the "thickness" of the Note Bars. Of course, you can also increase the Track Height to see more Note Bars vertically.
__________________
Edgar Rothermich
Author of "Pro Tools 2020 - How it Works"
from the Graphically Enhanced Manuals (GEM) series
http://DingDingMusic.com/
YouTube Channel Music Tech Explained https://YouTube.com/c/MusicTechExplained/
Reply With Quote
  #3  
Old 12-09-2020, 08:53 AM
albee1952 albee1952 is online now
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 36,863
Default Re: Make midi notes fatter

Check the button in the screen shot(red arrow).
Attached Images
File Type: png MidiZoom.png (41.1 KB, 0 views)
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, Presonus Studio 1810C
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


I started in this business with nothing..........and I have most of it left

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #4  
Old 12-09-2020, 10:22 AM
midnightrambler midnightrambler is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: London, UK
Posts: 2,524
Default Re: Make midi notes fatter

Shift cmd ]
Reply With Quote
  #5  
Old 12-09-2020, 10:56 AM
EdgarRothermich's Avatar
EdgarRothermich EdgarRothermich is offline
Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: West Hollywood
Posts: 278
Default Re: Make midi notes fatter

Quote:
Originally Posted by midnightrambler View Post
Shift cmd ]
Yes, that too:

MIDI Zoom Out: shift+command+[
MIDI Zoom in: shift+command+]

These commands, buttons or key commands, apply to all Tracks and nothing has to be selected first
__________________
Edgar Rothermich
Author of "Pro Tools 2020 - How it Works"
from the Graphically Enhanced Manuals (GEM) series
http://DingDingMusic.com/
YouTube Channel Music Tech Explained https://YouTube.com/c/MusicTechExplained/
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to make notes to a each playlist? Sir Hannes Getting Started 4 09-14-2018 07:51 AM
Quatize make short notes Shasho macOS 1 07-11-2013 09:13 AM
Make MIDI Track Notes Bigger bugnut 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 06-12-2008 02:47 AM
Hey, why DIGI make midi notes flat in 6.7...??? Valentino 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 24 12-04-2004 09:19 PM
How to get fatter vocals? Adrian D 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 04-30-2004 10:14 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:34 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com