Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Digidesign Hardware & Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-18-2000, 10:06 AM
Jukka Jukka is offline
Member
 
Join Date: May 1999
Location: Helsinki, Finland
Posts: 26
Default Problems launching PT WITH Samplecell

I get: "PT hardware is either not installed or used by another program"(which is SC editor), when I try running both SC & PT together. I haven't used SC for a while but everything ran perfectly few weeks ago.
I have 5.01 with 9500/350 OS 8.6 /160Mb and PT24 + a mixfarm. I did change the ram battery a while ago and I think there has been some changes in the system..
Thanks,

Jukka
Reply With Quote
  #2  
Old 12-23-2000, 10:52 AM
jace001 jace001 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: euless,tx,usa
Posts: 9
Default Re: Problems launching PT WITH Samplecell

Be sure to Launch PT first, then Sample Cell
If Sample Cell is open you cannot open PT LE!
Reply With Quote
  #3  
Old 01-14-2001, 01:29 AM
ZRO1 ZRO1 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Posts: 5
Default Re: Problems launching PT WITH Samplecell

- Hey

PT must be "active in background" as well to run any other audio applications such as samplecell and softsynths

Regards

Pete
Reply With Quote
  #4  
Old 01-30-2001, 04:18 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Sep 1999
Location: Earth
Posts: 10,050
Default Re: Problems launching PT WITH Samplecell

jace001 is on the right track. Launching SampleCell Editor first grabs the hardware for preview.

Just launch Pro Tools first, enable Active In Background, then launch the SampleCell Editor. You'll then be able to switch between apps.

------------------
Jeff Cohen
Digidesign Tech Support
__________________
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems launching Pro Tools! Allen Smith 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 02-18-2009 08:01 AM
Problems with Launching Pro Tools LE IDontWantMyUSername 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 08-04-2008 11:32 AM
Problems launching 6.1 Need Help. Voxvendor 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 11-20-2003 04:26 AM
General problems with launching PTF (AMD) mariushfm Digidesign Hardware & Software 6 08-15-2002 07:22 AM
launching problems help vince v 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 03-21-2000 11:43 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:19 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com