Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-04-2022, 07:53 AM
andrealc andrealc is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Milano
Posts: 18
Default AIR Instruments DMG

Hi,
i've been using protools since 1999 until 2015.

Lot of my stuff was saved in PT11 with AIR Virtual Instruments and Effects such as:
Structure, Xpand2, Boom, DB-33, Vacuum.

i just upgraded with a Pro Tools Studio 1-Year Software Updates reinstatement and
i'll be using a MacBookPro16,1 i9 2,3 Ghz with 64 GB of RAM currently on Catalina.

in My Product Page i see only a 2019.2 AIR Instruments DMG

is that a to be used even with more recent version of PT like 2022.4 or should i look better for a specific "2022" AIR Instrument DMG ?

Thank you in advance🙏
Andre

Last edited by andrealc; 08-05-2022 at 02:04 PM. Reason: misleading title
Reply With Quote
  #2  
Old 08-05-2022, 04:48 PM
cwsand's Avatar
cwsand cwsand is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2006
Location: Atlanta, Georgia
Posts: 3,734
Default Re: AIR Instruments DMG

That's probably the most recent version. I checked my own Avid account and the version I have available to download is listed as 19.12.
__________________
Help Us Help You

Chris
__________________________________________________
Focusrite Liquid Saffire 56
FocusritePro 40 (2)
TCE Studio Konnekt 48
Rascal Audio Tonebuss 24
Slate Digital VRS8

Gigabyte GA-Z170-HD3P
i7 6700K 4.1 GHz
32GB DDR4
macOS 10.15.7
UAD-2 Octo Core PCIe
Pro Tools HD 2022.6
Reply With Quote
  #3  
Old 08-06-2022, 04:05 AM
andrealc andrealc is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Milano
Posts: 18
Default Re: New old stock user

Thank You Chris👍
__________________
PT Studio 2021.12 - macOS 10.15.5 - MacBookPro16,1 i9 2,3Ghz 64GB ram - Waves Horizon +Restoration +Saphire +NSL
Reply With Quote
  #4  
Old 08-06-2022, 12:27 PM
Eric Lambert's Avatar
Eric Lambert Eric Lambert is online now
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles
Posts: 3,710
Default Re: New old stock user

I recently did a complete installation and went to Air's site for the latest versions:

https://www.airmusictech.com/virtual-instruments.html

Click each product name -- the install files are toward the bottom of their page.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-06-2022, 02:37 PM
andrealc andrealc is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Milano
Posts: 18
Default Re: New old stock user

OK i'm up and running thanks to this wonderful forum

i decided to stay with macOS 10.15.5 Catalina and
little away from cutting edge options so i choose: PT Studio 2021.12 and Waves V13

For those who may ask i just downloaded and installed in this order:
- ilok_LicenseSupportInstallerMac.zip
- Pro_Tools_2021.12.0_Mac.dmg
- First_AIR_Instruments_Bundle_19.12_Mac.dmg
- XPand_II_19.12_Mac.dmg
- Install_Waves_Central.dmg

Since the os was kinda 'clean install' (even if two years old) all steps went smooth as silk
everything fine, for the moment at least

Quote:
Originally Posted by Eric Lambert View Post
I recently did a complete installation and went to Air's site for the latest versions..
Thank You Eric!
fortunately Avid condensed many of the AIR instrument in the above installer, just XPand_II has an independent dmg.

P.S. I also downloaded the AIR_Effects_Bundle_2022.2_Mac.dmg but not installed it yet, do you know what is it ?
__________________
PT Studio 2021.12 - macOS 10.15.5 - MacBookPro16,1 i9 2,3Ghz 64GB ram - Waves Horizon +Restoration +Saphire +NSL

Last edited by andrealc; 08-06-2022 at 02:40 PM. Reason: macOS correction
Reply With Quote
  #6  
Old 08-06-2022, 05:42 PM
Eric Lambert's Avatar
Eric Lambert Eric Lambert is online now
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles
Posts: 3,710
Default Re: New old stock user

Quote:
Originally Posted by andrealc View Post
fortunately Avid condensed many of the AIR instrument in the above installer, just XPand_II has an independent dmg.

P.S. I also downloaded the AIR_Effects_Bundle_2022.2_Mac.dmg but not installed it yet, do you know what is it ?
Indeed, but since that's an old installer I don't know if its versions are the latest. That was the reason I went to the source (Air) for any updates they might have, and don't quote me on this but I believe Air's site had some more recent versions. It's worth checking.

The Effects bundle is their chorus, flanger, talk box, etc. The effects.
Reply With Quote
  #7  
Old 08-06-2022, 10:58 PM
andrealc andrealc is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Milano
Posts: 18
Default Re: New old stock user

Thank You Eric 👍
__________________
PT Studio 2021.12 - macOS 10.15.5 - MacBookPro16,1 i9 2,3Ghz 64GB ram - Waves Horizon +Restoration +Saphire +NSL
Reply With Quote
  #8  
Old 08-07-2022, 11:33 PM
cwsand's Avatar
cwsand cwsand is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2006
Location: Atlanta, Georgia
Posts: 3,734
Default Re: New old stock user

Quote:
Originally Posted by Eric Lambert View Post
I recently did a complete installation and went to Air's site for the latest versions:

https://www.airmusictech.com/virtual-instruments.html

Click each product name -- the install files are toward the bottom of their page.
Those versions on Air's page look more recent than what's in my Avid account page - thanks for the link! Only problem for me is that after downloading and installing Xpand2 from AIR's site, I get a window when loading Pro Tools asking for an Authorization key, which I don't have. I had to go back to the version from Avid's site.
__________________
Help Us Help You

Chris
__________________________________________________
Focusrite Liquid Saffire 56
FocusritePro 40 (2)
TCE Studio Konnekt 48
Rascal Audio Tonebuss 24
Slate Digital VRS8

Gigabyte GA-Z170-HD3P
i7 6700K 4.1 GHz
32GB DDR4
macOS 10.15.7
UAD-2 Octo Core PCIe
Pro Tools HD 2022.6
Reply With Quote
  #9  
Old 08-08-2022, 03:37 AM
andrealc andrealc is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Milano
Posts: 18
Default Re: New old stock user

Quote:
Originally Posted by cwsand View Post
..after downloading and installing Xpand2 from AIR's site, I get a window when loading Pro Tools asking for an Authorization key, which I don't have. I had to go back to the version from Avid's site.
Thanks for the Alert Chris🙏
__________________
PT Studio 2021.12 - macOS 10.15.5 - MacBookPro16,1 i9 2,3Ghz 64GB ram - Waves Horizon +Restoration +Saphire +NSL
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DVD-R STOCK soundezign Post - Surround - Video 8 12-11-2006 03:48 PM
le 6.7 out of stock! Huh???? stephen duffy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 11-21-2004 03:59 PM
6.1.1 Out of Stock? Bazzle 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 02-17-2004 07:28 AM
6.1 out of stock :) mixerboy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 10-05-2003 09:48 PM
002 in Stock? datacult 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 01-13-2003 07:39 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:19 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com