Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 08-05-2022, 11:06 AM
Eric Lambert's Avatar
Eric Lambert Eric Lambert is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles
Posts: 3,703
Default Re: Changing outputs during playback causes digital noise on input channels

Quote:
Originally Posted by krocksf View Post
Ya, I realize changing input/output assignments during playback is probably not a great idea, I just thought this behavior was interesting and over all not a great experience. Unfortunately I don't have an Avid interface anymore to test out if this happens there too.

I don't recall ever running into this before, so perhaps it's something in one of the newer releases. I was playing around with this more last night and it does not happen with playback stopped, so I guess the moral of the story is...don't change inputs/outputs during playback. :)

Thanks for all the responses guys.
It's probably less likely to occur with an Avid interface. 3rd party hardware tends to work swimmingly, but every now and then (ahem... "Antelope!") they don't play nice with PT; not speaking their exact language and all.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strange digital noise on input 9-16 Avid HD I/O 1616 musicmixer04 Pro Tools 2018 5 12-12-2018 12:35 PM
Game Changing Digital Control and Input console for lower budgets jasonthurley General Discussion 0 12-18-2012 06:57 PM
PT9 / LYNX AES16e - Loud noise when changing outputs geelo Pro Tools 9 0 01-16-2011 12:05 PM
Mbox playback garbled... digital noise Gunnar 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 02-22-2003 10:36 AM
Digital noise on playback with Pro Tools LE nonotin 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 02-23-2002 02:55 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:47 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com