Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-31-2002, 06:39 AM
vitamin vitamin is offline
Member
 
Join Date: Mar 2002
Location: N.Ireland
Posts: 2
Default remote access problem

i have just installed 5.2le for the mbox on my ibook, however when i try to open the remote access panel to connect to the net it cant be found and says it is not installed, does anybody know why this is happening? It only works when i restart with the extensions on 9.2.2 All.
Any help would be appreciated
Reply With Quote
  #2  
Old 03-31-2002, 07:35 AM
alk509 alk509 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 71
Default Re: remote access problem

Obviously your remote access extension/control panel is not selected in the extensions manager when you start your computer.

I would advise you to use two different extension sets, one for general use and one for DAW use. Try this:

Open the extensions manager control panel and select Mac OS Base Set. make a copy of it and call it ProTools Set or whatever and add ONLY the extensions that you need for audio use. Then open your everyday set (usually called My Settings) and add all the stuff you need for everyday use, making sure the Remote Access stuff is in there. If my memory doesn't fail me, this is all explained in the installation instructions that come with PT, so if you have any doubts, read the manual...

Good luck,

Al K.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-10-2002, 06:31 PM
roseberrye roseberrye is offline
Member
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 21
Default Re: remote access problem

Very strange. I had the same thing happen. Apparently, the install of 5.2 does something that causes remote access to look not installed even when it is. I got one other error message too what was that remote access couldn't open becase "Controller" could not be found. Anyway, the only fix was turning all extensions on which was certainly not necessary before the 5.2LE install. Not a big deal, but I think there is something real and weird happening here.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-11-2002, 08:01 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,877
Default Re: remote access problem

Quote:
Originally posted by roseberrye:
Apparently, the install of 5.2 does something that causes remote access to look not installed even when it is.
<font size="2" face="Verdana, Arial">-To eliminate any potential extension conflict, our installation instructions recommend creating a Mac OS Base extension set before installing the PT LE software. The Mac OS Base set does not include the Remote Access components. Therefore, you will have to manually enable them within Extensions Manager...we have not seen any conflicts with Pro Tools and Remote Access.

Brent
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LM100 Remote Problem Jeremy Lock Post - Surround - Video 0 08-07-2013 03:45 AM
Remote access to HD Core & Process Cards though the LAN???? pmcmurt Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 06-06-2011 11:15 AM
? applications that allow remote access to other computers Craig F Post - Surround - Video 9 01-08-2010 07:28 AM
Semi-OT: Need LAN remote access guru help please nikki-k 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 10 01-20-2004 04:26 AM
remote access john1192 Pro Tools TDM Systems (Mac) 7 12-29-2003 02:42 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:16 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com