Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-01-2006, 04:41 PM
Joe Evans Joe Evans is offline
Member
 
Join Date: Feb 2003
Location: Tuscaloosa, Alabama
Posts: 1,020
Default OT: Reason Drum Refill and Reason 3.0 RAM question

I am running 1 GB of RAM on my Athlon 2500 XP at the moment. I just ordered the Reason 3.0 upgrade and the Reason Drum Refill 2.0. Would additional RAM help with the loading and playing of these samples? Is there a point where it just doesn't matter and a faster CPU is indicated? I have version 1.0 of the Drum Refill and it plays without problems and loads fine (albeit kind of slow) but I didn't know if additional RAM would impact the playability or load time of this set of samples. Thanks for any help.
__________________
--joe
Reply With Quote
  #2  
Old 02-01-2006, 09:50 PM
Joe Evans Joe Evans is offline
Member
 
Join Date: Feb 2003
Location: Tuscaloosa, Alabama
Posts: 1,020
Default Re: OT: Reason Drum Refill and Reason 3.0 RAM question

A little bump and an additional question.

How big of a pain would it be to run Reason from another computer with a decent audio interface (like one of the Frontier Design cards with ADAT ins and outs) and connect it to the 002r through the lightpipe and MIDI connections? I remember someone talking about doing something similar with Gigastudio quite a while back but I can't find any reference to that with the search on the DUC. I am assuming that the card I mentioned is a decent one because I have not really heard anything about it one way or the other. Anyone have any experience with this type of setup?

Thanks.
__________________
--joe
Reply With Quote
  #3  
Old 02-01-2006, 11:34 PM
Joe Evans Joe Evans is offline
Member
 
Join Date: Feb 2003
Location: Tuscaloosa, Alabama
Posts: 1,020
Default Re: OT: Reason Drum Refill and Reason 3.0 RAM question

Since I am talking to myself here anyway, I wanted add something that occurred to me while I was thinking about this problem. For the amount of money that I would have to spend for another Audio Interface and additional cables, etc... I might as well just overhaul my main PT machine with a new MOBO and a fast dual core AMD CPU and as much RAM as I can get. All my other parts are reusable I think except maybe the AGP video card. Might have to get one of those PCIx cards instead. Also a power supply upgrade might be needed but I will have to look into that.


Hmmm, maybe the best idea of them all in this one.....


Amy comments?
__________________
--joe
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Reason Drum kits 2 refill Palli-Moon 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 03-13-2006 07:40 AM
Reason 3.0 and Reason Drum Kit Refill - Opinions? JCWarrior 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 11 12-19-2005 08:29 AM
Reason Drum Kits - Refill KC Kelly Pro Tools TDM Systems (Mac) 8 11-25-2004 12:32 PM
Reason Drum Kits - Refill KC Kelly 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 11 09-25-2004 07:01 AM
Reason Drum Kits - Refill KC Kelly Pro Tools TDM Systems (Win) 1 09-19-2004 09:26 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:41 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com