Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-10-2010, 11:20 AM
jjboogie jjboogie is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 40
Default Muted track unmutes when I hit play with no automation written?

I imported a track for reference into a session and after muting it turns on by itself when I hit play! There is no automation written at all.

Weird! Anyone know what that might be?
Reply With Quote
  #2  
Old 10-10-2010, 11:39 AM
juhanni's Avatar
juhanni juhanni is offline
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Sweden
Posts: 67
Default Re: Muted track unmutes when I hit play with no automation written?

I have encountered this too. It happens when i have an instance of Kontakt 3 running with multiple midi-channels, but same audio output.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-11-2010, 06:32 AM
jjboogie jjboogie is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 40
Default Re: Muted track unmutes when I hit play with no automation written?

Bump
Reply With Quote
  #4  
Old 10-11-2010, 08:42 AM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 39,408
Default Re: Muted track unmutes when I hit play with no automation written?

Make it inactive. That only takes a second longer than hitting the mute button(and it won't over-ride you).
__________________
HP Z4 workstation, Mbox Studio
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #5  
Old 10-11-2010, 08:46 AM
jjboogie jjboogie is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 40
Default Re: Muted track unmutes when I hit play with no automation written?

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
Make it inactive. That only takes a second longer than hitting the mute button(and it won't over-ride you).

That's what I have been doing in the mean time. Just wondering if there was a setting or something that I accidently engaged that makes the muted tracks unmute on there own when I hit play.

Thanks
Reply With Quote
  #6  
Old 10-19-2010, 04:12 AM
nigel smith nigel smith is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: London UK
Posts: 25
Default Re: Muted track unmutes when I hit play with no automation written?

I'm having the same problem on 8.0.4 LE with a DIG002.
If you hit play first, then click mute, it works.
Otherwise it's as you describe.
I am working with a session from v6.4.1 and 3 of the 7 tracks have this problem. Other tracks mute with no problem.
is it a bug, or is there a setting I'm missing?
Reply With Quote
  #7  
Old 10-19-2010, 05:33 AM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 39,408
Default Re: Muted track unmutes when I hit play with no automation written?

Usually, its because of "accidental" automation. If you view MUTE automation on the track, you can see what the setting is and change it, or select the automation mode as OFF. I have seen it here and there, but its never been anything persistent on my system.
__________________
HP Z4 workstation, Mbox Studio
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #8  
Old 09-16-2023, 06:59 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 19,869
Default Re: Muted track unmutes when I hit play with no automation written?

Are you running on a legacy old 003 or similar? with Pro Tools 8LE? And now you are posting on a 13 year old thread.

Good you are looking at past threads, but can you follow the DUC rules and stop spamming posts onto multiple threads. Post once per problem and focus on describing the most basic stuff about your setup.

In this case you likely should just delete your posts and create a new thread and describe your setup. Esp. what exact version of Pro Tools you are running so other users here might want to spend time trying to see if they can see this behavior on their setup. If this is really just caused by display set to MIDI or clips... that has to be a bug or maybe corrupt session. Does this happen in multiple sessions? Have you trashed Prefs? tried to see if this happens when you start with a totally empty session?

Last edited by Darryl Ramm; 09-16-2023 at 07:14 PM.
Reply With Quote
  #9  
Old 09-16-2023, 07:00 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 19,869
Default Re: Muted track unmutes when I hit play with no automation written?

Duplicate of https://duc.avid.com/showthread.php?t=157508&page=2
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
extra automation written viaspiaggia Post - Surround - Video 4 06-14-2013 11:28 AM
Automation Being Written on Untouched Track Chief Technician ProControl, Control|24, Command|8 12 06-06-2007 11:34 AM
Drawing crossfades in group unmutes muted tracks applewormy Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 10-15-2006 04:36 AM
"No automation could be written.... dkroger ICON & C|24 4 12-19-2005 07:43 AM
Fader movement after automation written Siegfried Meier Pro Tools TDM Systems (Mac) 8 01-27-2005 05:24 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:04 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com