Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-25-2004, 01:14 PM
MarkB MarkB is offline
Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: Cleveland, Ohio
Posts: 24
Default Transfer HD TDM to 5.1 TDM plays back wrong speed

Hello:

Received three songs on DVD-R media to be used at a seminar.

These songs were recorded originally at 24/96k on a 5.3.1 HD 2 system on OS 9.2.

They were downsampled and sent to us as 24/48k.

We imported the files to a Mix + system, v 5.1.x with OS 9.2 and opened the files and session with no problems.

However, after the producer heard the playback, he noticed that the files were playing back slower than recorded.

Assuming (wrongly maybe?) that the files were sent to us "correctly", what else would or could account for this? We were using a USD set to internal and two 888/24/s. Session setup showed we were at 48k/24bit.

The PT versions (going to 5.3.1 to 5.1) could be an issue that we will investigate.



Any ideas or opinions appreciated and welcome.

__________________
Regards
Mark
Reply With Quote
  #2  
Old 03-26-2004, 05:32 AM
CPettigrew CPettigrew is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: La Crescenta, CA USA
Posts: 681
Default Re: Transfer HD TDM to 5.1 TDM plays back wrong speed

Sounds like they saved the session at 48k/24 but failed to actually downsample the audio.

Craig
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Mbox plays back at wrong sample rate Gabriel_S 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 11 11-06-2010 10:39 PM
Midi plays back wrong sometimes KimSira Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 02-06-2006 06:26 AM
mbox protools plays at wrong speed Ricoskill 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 10-08-2002 07:58 PM
Pro tools plays back wrong audio David Carstairs Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 06-28-2001 07:46 AM
SC unhappy with DAE-plays at wrong speed NYCaudioconnection Digidesign Hardware & Software 3 04-19-1999 10:58 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:32 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com