Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Other Products > MIDI

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-12-2005, 11:05 AM
magilbert magilbert is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: London, England
Posts: 9
Default RMX drums not syncing with internal click track

Hi. I'm running a TDM Mac system, and need to delve into Midi for first time. So I set up a synth playing a one-bar loop, taking midi time-code from Protools, and it seems to record fine and dandy as both midi and audio. Imagine my horror when I left it running for 5 minutes, to discover that the longer it runs, the more out of time it gets with the internal click track. AND, same happens with my imported RMX drum midi files. They all run fine for first couple of minutes, and then start to drift (except SOME of the RMX files stay with the click). Is there some setting I've screwed up? Might not having it set to GRID initially have caused this? Or something in Beats/Bars?
Reply With Quote
  #2  
Old 07-13-2005, 04:36 PM
M.A.I.N. M.A.I.N. is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: Chicago, Illinois
Posts: 26
Default Re: RMX drums not syncing with internal click track

Where is the internal click coming from? An audio track? You need to choose your tempo first before you start doing stuff and stick to the grid. With 6.7 they introduced tick based audio so you could change the tempo of the whole track, even the audio files since they are based on the ticks of the grid. Set your grid mode to bars|beats and see if your click sticks to the grid, if it is off then this is your problem.
__________________
P4 2.4 GHz 1 Gig RAM
DIGI 002, Reaktor 5, Reason 3, Waves Gold
Slang Music Group
Reply With Quote
  #3  
Old 07-15-2005, 10:38 AM
magilbert magilbert is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: London, England
Posts: 9
Default Re: RMX drums not syncing with internal click track

Thanks for that. Turns out the RMX files are all slightly different lengths, tho they look identical at most zooms, when you zoom in real close there are tiny differences that magnify over time. Doesn't explain my synth lines also slipping tho, so will try this tip. Much obliged.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-01-2005, 03:47 AM
twilight twilight is offline
Member
 
Join Date: Mar 2000
Location: Sydney Australia
Posts: 27
Default Re: RMX drums not syncing with internal click track

have you got midi beat clock enabled,and stylusRMX selected to recive it?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
syncing click to an imported track abbiehuxley 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 02-17-2008 09:15 AM
Syncing midi drum machine to RTAS Click Track espada3 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 08-11-2005 08:58 AM
Click Track & Live Drums Big Tyme 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 14 12-30-2002 03:09 PM
MIDI track and click syncing MrMike 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 01-07-2002 06:11 AM
internal click track revealed!!! unclemurray 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 12 11-26-2000 12:47 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:56 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com