Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2021

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 03-27-2021, 01:26 PM
off the wall's Avatar
off the wall off the wall is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: NYC-NJ
Posts: 293
Default Re: 2021.3 new bug?

Quote:
Originally Posted by Micks_Mix View Post
In the reademe Avid says that there are some changes in the dialog (shortcuts) for BS compatibility.

However, it would be interesting if there is someone on Mojave and could test the browsing issue. Maybe this is just a side effect of the changes that was not found in test.
Expanding folders seems to work (good workaround), only double clicking on a folder does not work anymore. And I have the "open twice" issue as well.
On Mojave, double clicking does not open folders in the import dialog. Command O does though. I also have to hit Open a second time to complete the import. Something is broken there...
__________________
offthewallproductions
Mac Pro 5,1 3.46 Ghz 12 core, Radeon RX580 GPU, M.2 NVMe SSD boot drive on PCIe card, 64GB RAM, MacOS 10.14.6.
Pro Tools Ultimate 2021.3.1. HDX, UA Octo PCIe cards, HD I/O, C|24 control surface.
Mostly Avid, Waves, Sonnex and UAD Plug-ins
Genelec 1031AP/7070A 5.1 monitoring.
Reply With Quote
  #12  
Old 03-27-2021, 02:19 PM
Micks_Mix Micks_Mix is offline
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Munich, Germany
Posts: 142
Default Re: 2021.3 new bug?

Ok... seems to be obvious that there is an issue (or more) in the import audio dialog. Would be great if Digi Support confirmed, that it's not a machine related problem but a 2021.3 bug. At least there are workarounds.. so not a severe bug, but really annoying...
__________________
Pro Tools|HDX Ultimate, 192 HD I/O, 192 HD Digital I/O, Focusrite OctoPre, Pro Tools 2021.3, Mac Pro 5.1, 24 GB RAM, Mojave
Reply With Quote
  #13  
Old 03-27-2021, 04:08 PM
Sonopolis Sonopolis is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Berlin
Posts: 314
Default Re: 2021.3 new bug?

How about the other Import dialogues? Session, Data, Video, MIDI? Does it work there? Else this would keep me from updating.
Reply With Quote
  #14  
Old 03-27-2021, 04:20 PM
Micks_Mix Micks_Mix is offline
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Munich, Germany
Posts: 142
Default Re: 2021.3 new bug?

Import session data works normally on Mojave... did not test MIDI and video... I am pretty sure it has something to do with the redesign of the import audio dialog.
__________________
Pro Tools|HDX Ultimate, 192 HD I/O, 192 HD Digital I/O, Focusrite OctoPre, Pro Tools 2021.3, Mac Pro 5.1, 24 GB RAM, Mojave
Reply With Quote
  #15  
Old 03-27-2021, 05:47 PM
Micks_Mix Micks_Mix is offline
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Munich, Germany
Posts: 142
Default Re: 2021.3 new bug?

Seems to be confirmed now...
__________________
Pro Tools|HDX Ultimate, 192 HD I/O, 192 HD Digital I/O, Focusrite OctoPre, Pro Tools 2021.3, Mac Pro 5.1, 24 GB RAM, Mojave
Reply With Quote
  #16  
Old 03-27-2021, 06:19 PM
off the wall's Avatar
off the wall off the wall is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: NYC-NJ
Posts: 293
Default Re: 2021.3 new bug?

Quote:
Originally Posted by Sonopolis View Post
How about the other Import dialogues? Session, Data, Video, MIDI? Does it work there? Else this would keep me from updating.
All the other import, open and save dialogs work normally. It seems Avid rolled their own on the audio import dialog rather than using the standard Apple API. Most likely to provide the audio preview function.
__________________
offthewallproductions
Mac Pro 5,1 3.46 Ghz 12 core, Radeon RX580 GPU, M.2 NVMe SSD boot drive on PCIe card, 64GB RAM, MacOS 10.14.6.
Pro Tools Ultimate 2021.3.1. HDX, UA Octo PCIe cards, HD I/O, C|24 control surface.
Mostly Avid, Waves, Sonnex and UAD Plug-ins
Genelec 1031AP/7070A 5.1 monitoring.
Reply With Quote
  #17  
Old 03-27-2021, 11:07 PM
info@npp.co.uk info@npp.co.uk is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 50
Default Re: 2021.3 new bug?

Same here - Import Audio window a mess. Running Big Sur.

Also Save As command - the cursor was always on the name dialog. Now it's somewhere else
Reply With Quote
  #18  
Old 03-27-2021, 11:36 PM
Cacov's Avatar
Cacov Cacov is offline
Member
 
Join Date: Nov 2016
Location: Worldwide
Posts: 155
Default Re: 2021.3 new bug?

I confirm the bug exists.

Mojave 10.14.6
__________________
macOS Mojave | Apogee Groove & Symphony I/O | Pro Tools 2020

Sound Engineer | Non-Avid Employee
Reply With Quote
  #19  
Old 03-28-2021, 02:08 AM
lae777 lae777 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 177
Default Re: 2021.3 new bug?

Quote:
Originally Posted by Cacov View Post
I confirm the bug exists.

Mojave 10.14.6
Yep. Me too.
__________________
5,1 Mac Pro, 3.46 GHz Six Core Xeon, 48gb ram, Pro Tools Ultimate 2021.3, HD Native card, Avid 96io interface, Avid 192io, Intensity Pro video card, Radeon HD 7950 graphics card, Mac OS X 10.14.6
Reply With Quote
  #20  
Old 03-29-2021, 07:08 AM
Metalgez Metalgez is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brighton. UK
Posts: 38
Default Re: 2021.3 new bug?

Same here. Import audio complete crashes PT Ultimate 2021.3

OSX 10.14.6
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Double Clicking on Aux Track doesn't open Track Color window atothegreen Pro Tools 2018 17 03-28-2018 03:34 PM
Crash when double clicking to create new track while recording audio DJ Hellfire Pro Tools 12 4 04-20-2016 10:44 AM
Importing Audio by double clicking a clip defaults to Add relder17 Pro Tools 10 7 09-08-2013 09:29 AM
import audio from CD creates hiss,double, noise violetsun 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 11-28-2006 04:02 PM
AUDIO window question.. group files via Folders? schpilkas 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 08-02-2006 11:48 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:00 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com