Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S1, S3, Dock and Control

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 03-30-2021, 04:36 AM
spoons's Avatar
spoons spoons is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: UK
Posts: 283
Default Re: Lost the S1 modifier soft keys.

Looks the same as mine. Attached

Thinking I may have to start again with a un-install ..
Attached Images
File Type: jpg Screenshot 2021-03-30 at 12.34.10.jpg (35.2 KB, 0 views)
__________________
Richard Spooner
Ultimate 2021.3, S1, Dock, Mac OS 10.15.7, MacMini 3.2 Ghz 6-Core i7, 64gb RAM.

www.spoonsound.com
Reply With Quote
  #12  
Old 04-13-2021, 02:28 PM
wyman wyman is offline
Member
 
Join Date: Nov 1999
Location: portland, maine
Posts: 65
Default Re: Lost the S1 modifier soft keys.

I just updated to 2021.3.1 and my customized soft keys got wiped and reset to the defaults shown on those screenshots, too. It's been a minute since I originally programmed them, so I don't remember if this was how I did it originally, but for modifiers:

Make sure to open the EuControl settings from Pro Tools (it programs the soft keys specific to the application)

Choose "Soft Keys" from the top menu

Choose "S1 Track Color Keys" from "Section" menu

Select the Softkey on the EuControl Graphic you wish to assign a modifier to, then click the "Command" button in the EuControl window

Click "Add New" and select "Eucon" from the menu

Under "Details," scroll down until you see "OS Modifiers." Assign the desired modifier to the soft key. Lather, rinse, repeat.

Hope this helps!
Reply With Quote
  #13  
Old 04-13-2021, 02:32 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 3,011
Default Re: Lost the S1 modifier soft keys.

Quote:
Originally Posted by wyman View Post
I just updated to 2021.3.1 and my customized soft keys got wiped and reset to the defaults shown on those screenshots, too. It's been a minute since I originally programmed them, so I don't remember if this was how I did it originally, but for modifiers:
They didn't get wiped and are still there on your computer, you just need to open them. In the next release we have put a new dialog that gives you the option to import them instead of having to manualy search for the file and load it.
Reply With Quote
  #14  
Old 04-13-2021, 03:41 PM
spoons's Avatar
spoons spoons is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: UK
Posts: 283
Default Re: Lost the S1 modifier soft keys.

Quote:
Originally Posted by wyman View Post
I just updated to 2021.3.1 and my customized soft keys got wiped and reset to the defaults shown on those screenshots, too. It's been a minute since I originally programmed them, so I don't remember if this was how I did it originally, but for modifiers:

Make sure to open the EuControl settings from Pro Tools (it programs the soft keys specific to the application)

Choose "Soft Keys" from the top menu

Choose "S1 Track Color Keys" from "Section" menu

Select the Softkey on the EuControl Graphic you wish to assign a modifier to, then click the "Command" button in the EuControl window

Click "Add New" and select "Eucon" from the menu

Under "Details," scroll down until you see "OS Modifiers." Assign the desired modifier to the soft key. Lather, rinse, repeat.

Hope this helps!

Thanks for your post. I’d actually worked this out a few days ago. I now have the modifiers back on those keys as you described.
This brought up another problem though. For example, the shift modifier key works fine as it would on the keyboard for editing etc but it doesn’t work as a shift on the S1 or Dock ? Holding that shift and pushing another key on the S1 doesn’t give me the shift function for that key? It doesn’t make the shift key on the S1 or Dock light up either. Is this normal behaviour?


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Richard Spooner
Ultimate 2021.3, S1, Dock, Mac OS 10.15.7, MacMini 3.2 Ghz 6-Core i7, 64gb RAM.

www.spoonsound.com
Reply With Quote
  #15  
Old 04-13-2021, 03:50 PM
wyman wyman is offline
Member
 
Join Date: Nov 1999
Location: portland, maine
Posts: 65
Default Re: Lost the S1 modifier soft keys.

I wonder if your original settings may be stored somewhere on your computer as Eddie suggested when replying to my original post, and if that might help? Perhaps he could suggest where to look?
Reply With Quote
  #16  
Old 04-13-2021, 06:31 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 3,011
Default Re: Lost the S1 modifier soft keys.

here: https://avid.secure.force.com/pkb/ar...391?popup=true
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
S1 Modifier Keys for Logic sjgam Avid S1, S3, Dock and Control 1 04-01-2020 07:47 AM
S1 modifier keys not set up supercharge Avid S1, S3, Dock and Control 12 03-31-2020 01:59 PM
S6 Bug Report: Shift Modifier Latching with Soft Keys Dan Smith Avid S6 3 05-29-2016 01:39 PM
Lost Automation Modes Soft Keys in 2.5.6 mystic merlin Artist Series 19 05-23-2011 02:21 PM
C|24 Modifier Keys in 8.0.3 paulmellors ICON & C|24 1 02-10-2010 08:46 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:55 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com