Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-04-2022, 06:34 PM
trevvahhh trevvahhh is offline
Member
 
Join Date: Jun 2019
Location: Los Angeles
Posts: 18
Default 2022.9 Assertion error line 142

2022.9, Monterey 12.6

Using smart tool, if I click on bottom of a clip (grabber tool) to highlight whole the clip, Midi or audio, and then hold shift and click inside clip at top (selector tool), I get assertion error below

I do this regularly to select a portion of the clip starting at very beginning. In this case grabbing the first hit of a midi clip to fly to end of song.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-04-2022, 06:34 PM
trevvahhh trevvahhh is offline
Member
 
Join Date: Jun 2019
Location: Los Angeles
Posts: 18
Default Re: 2022.9 Assertion error line 142

Assertion in NewFileLibs/Time/Time_TypedBase.h", line 142.

(Use the Copy button to copy this message to the clipboard.)
Reply With Quote
  #3  
Old 10-04-2022, 06:48 PM
trevvahhh trevvahhh is offline
Member
 
Join Date: Jun 2019
Location: Los Angeles
Posts: 18
Default Re: 2022.9 Assertion error line 142

actually, it seems you just can't shift-click with the selector tool anywhere on the track that the cursor or selection is currently located
Reply With Quote
  #4  
Old 10-04-2022, 09:42 PM
akproductions1 akproductions1 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2019
Location: Atlanta
Posts: 5
Default Re: 2022.9 Assertion error line 142

Ridiculous bug. A quick workaround is to change ruler to “bars and beats” instead of “time”. Unfortunately I need “time” as my main counter and not as sub counter so this doesn’t work for me. I ended up going back to 2022.7 until they fix this.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-04-2022, 09:54 PM
nednednerb nednednerb is offline
Member
 
Join Date: Jan 2016
Location: Vancouver, Canada
Posts: 338
Default Re: 2022.9 Assertion error line 142

No such problems here. I can do what you describe with no Assertion errors.
__________________
___
>> me: nednednerB //
||main gig: editing audio & testing software / 2nd gig: music software tutoring //
||software: Monterey 12.5.1 | PT Studio 2022.10 | Ableton Live 11 | iZotope RX, Ozone, Neutron | Arturia Pigments | Auto-Tune | Dubler2 //
||system: iMac (Retina 5K, 27", 2020) 10-Core-i9 | 128GB-DDR4 | 5700-XT-16GB //
||devices: Focusrite Clarett 2Pre | some AT condenser mics | SM58 | Ableton Push 2 | 32" 4k LG secondary display //
||automation: SoundFlow | Keyboard Maestro | SteerMouse //
Reply With Quote
  #6  
Old 10-04-2022, 10:24 PM
trevvahhh trevvahhh is offline
Member
 
Join Date: Jun 2019
Location: Los Angeles
Posts: 18
Default Re: 2022.9 Assertion error line 142

Quote:
Originally Posted by akproductions1 View Post
Ridiculous bug. A quick workaround is to change ruler to “bars and beats” instead of “time”. Unfortunately I need “time” as my main counter and not as sub counter so this doesn’t work for me. I ended up going back to 2022.7 until they fix this.
Thats’s interesting, will play with it but I generally live in bars/beats exclusively so maybe a toggle thing.. for sure gets annoying working around this all day
Reply With Quote
  #7  
Old 10-04-2022, 10:26 PM
trevvahhh trevvahhh is offline
Member
 
Join Date: Jun 2019
Location: Los Angeles
Posts: 18
Default Re: 2022.9 Assertion error line 142

Quote:
Originally Posted by nednednerb View Post
No such problems here. I can do what you describe with no Assertion errors.
thanks for the reply! are you on 2022.9 + Monterey 12.6? just checking since your signature etc.
Reply With Quote
  #8  
Old 10-04-2022, 11:16 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 16,955
Default Re: 2022.9 Assertion error line 142

If this is affecting you and you want a fix please file a support incident for this... get it assigned to a bug. If you have incident or bug numbers post 'em here.

Far too many things get mention here and never even get file as a bug. Avid support seems especially adept at closing incidents before getting a bug assigned.
Reply With Quote
  #9  
Old 10-05-2022, 05:37 PM
nednednerb nednednerb is offline
Member
 
Join Date: Jan 2016
Location: Vancouver, Canada
Posts: 338
Default Re: 2022.9 Assertion error line 142

Quote:
Originally Posted by trevvahhh View Post
thanks for the reply! are you on 2022.9 + Monterey 12.6? just checking since your signature etc.
Hi.. 2022.9 + Monterey 12.5.1, in fact... Updated the sig.

I second Darryl, file a bug with AVID support. Forum is great place for users to discuss and organize issues and work out repro, but the Support Tickets are KEY to AVID's whole QA and development process.

As someone who works as an audio editor and bug tester for a software company, it's just not enough to complain to the wind!!!!
__________________
___
>> me: nednednerB //
||main gig: editing audio & testing software / 2nd gig: music software tutoring //
||software: Monterey 12.5.1 | PT Studio 2022.10 | Ableton Live 11 | iZotope RX, Ozone, Neutron | Arturia Pigments | Auto-Tune | Dubler2 //
||system: iMac (Retina 5K, 27", 2020) 10-Core-i9 | 128GB-DDR4 | 5700-XT-16GB //
||devices: Focusrite Clarett 2Pre | some AT condenser mics | SM58 | Ableton Push 2 | 32" 4k LG secondary display //
||automation: SoundFlow | Keyboard Maestro | SteerMouse //
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2022.9 Bug? - OSX 12.5.1 - Assertion Error any time I shift + click VibeDial Pro Tools 6 09-30-2022 03:23 PM
Assertion in line 230 error Please help macdummy macOS 14 06-09-2020 11:07 PM
Assertion error in line 548 srwatts Windows 1 12-11-2017 06:40 AM
Assertion Error in... Line 476 Rowas 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 09-14-2012 10:51 AM
Assertion Error Line 164, but I've done everything markimola 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 09-25-2006 08:26 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:40 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com