Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-27-2012, 02:20 PM
Straight Shooter Straight Shooter is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: Canada
Posts: 27
Default Accel card compatibility in Magma PE6R4

I plan on adding another accel card in my Magma PE6R4. I recall reading on the DUC there can be issues with older accel cards not working in the Magma PE6R4. Anyone know which revisions I should avoid and which are compatible. I have a line on a REV B accel card but not sure if this is one of the old cards that is not compatible with the Magma PE6R4.

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 06-27-2012, 06:12 PM
The golfer The golfer is offline
Member
 
Join Date: May 2002
Location: Montreal / Canada
Posts: 742
Default Re: Accel card compatibility in Magma PE6R4

I worked a little more than two years with a rev B card in a PE6R4 without any problems.
__________________
Serge Hamel
Mixer / Sound Designer
http://www.netpostproduction.com
http://immersivesoundvr.com/
Reply With Quote
  #3  
Old 06-28-2012, 02:34 AM
Delta Music Belgium's Avatar
Delta Music Belgium Delta Music Belgium is offline
Member
 
Join Date: Oct 1999
Location: Sint-Truiden, Belgium, Europe
Posts: 589
Default Re: Accel card compatibility in Magma PE6R4

If I remember well there has never been a problem with HD Accel cards in a Magma PE6R4, but there can be a problem with a Rev "K" HD Core card in a Magma PE6R4 in combination with some types of 'Westmere' Mac Pro's. I had this problem and Avid replaced my Rev "K" HD Core card for free.

Btw, I have 5 HD Accel cards in my Magma PE6R4-i, a mix of old and more recent cards with unknown revision numbers and they all work fine
__________________
Marc Schellekens
Delta Music Belgium - Dolby Atmos Music Studio
https://www.deltamusic.be

Mac Pro 2019 - 3.2GHz 16-core - 384 GB RAM - macOS 14.5 - PT HDX3 - Pro Tools Ultimate 2024.3.1 - Avid HD I/O 16x16 (x2) - Avid HD I/O 16x16 Digital - Digidesign 192 I/O - Digidesign 192D I/O (x3) - Avid SYNC HD - Apogee Big Ben - Apogee Rosetta 200 - Avid S3 - Slate RAVEN MTi2 (x2) - iConnectivity mioXL (x4) - Genelec ‘The Ones’ 9.1.6 Dolby Atmos Music monitoring (AES/EBU) with 8341A (x5) + 8331A (x10) + 7360A (x2) + 9301B - Almost all available AAX-DSP plug-ins
Reply With Quote
  #4  
Old 06-29-2012, 11:00 AM
Straight Shooter Straight Shooter is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: Canada
Posts: 27
Default Re: Accel card compatibility in Magma PE6R4

Thanks for the responses Serge and Marc.
I believe Serge had previously posted he had an issue with an accel card in the Magma PE6R4 and had to have Avid update the card.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-29-2012, 12:33 PM
The golfer The golfer is offline
Member
 
Join Date: May 2002
Location: Montreal / Canada
Posts: 742
Default Re: Accel card compatibility in Magma PE6R4

You are right. I had a problem during installation of the magma because one of the card had to be updated.(costing more than $400.00) . The card was working great in a pci-x computer without the magma. Unfortunately I don't remember which card... After sending it to the avid dealer(CEV) for a update, I never had a problem (more than 2 years).
__________________
Serge Hamel
Mixer / Sound Designer
http://www.netpostproduction.com
http://immersivesoundvr.com/
Reply With Quote
  #6  
Old 06-30-2012, 08:35 AM
studiojimi's Avatar
studiojimi studiojimi is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA
Posts: 3,115
Default Re: Accel card compatibility in Magma PE6R4

Quote:
Originally Posted by The golfer View Post
You are right. I had a problem during installation of the magma because one of the card had to be updated.(costing more than $400.00) . The card was working great in a pci-x computer without the magma. Unfortunately I don't remember which card... After sending it to the avid dealer(CEV) for a update, I never had a problem (more than 2 years).
is that one of the cards i bought from you?

i think everything is ok on my rig so far...
__________________
CAZADOR RECORDING
PT10.3.10/HD6/192w16in/MTN.LION OS 10.8.5 / Westmere MacPro 8 Core W/20gRAM MAGMA-PE6R4/TDM&RTAS/WAVES Platinum/UA/Eventide Plugs/I usually record at 88.2
With GOD as my partner. . . I need to make my plans LARGER.

Reply With Quote
  #7  
Old 06-30-2012, 09:55 AM
The golfer The golfer is offline
Member
 
Join Date: May 2002
Location: Montreal / Canada
Posts: 742
Default Re: Accel card compatibility in Magma PE6R4

Hi Jimmy,

I doubt because I send you two cards with the latest rev. We gave the oldest revision cards to Avid when doing some HDX hardware exchanges. Keeping all the cards with the newest rev for sale.
__________________
Serge Hamel
Mixer / Sound Designer
http://www.netpostproduction.com
http://immersivesoundvr.com/
Reply With Quote
  #8  
Old 06-30-2012, 05:32 PM
studiojimi's Avatar
studiojimi studiojimi is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA
Posts: 3,115
Default Re: Accel card compatibility in Magma PE6R4

Quote:
Originally Posted by The golfer View Post
Hi Jimmy,

I doubt because I send you two cards with the latest rev. We gave the oldest revision cards to Avid when doing some HDX hardware exchanges. Keeping all the cards with the newest rev for sale.
good to know!....i'm enjoying them very much my man
__________________
CAZADOR RECORDING
PT10.3.10/HD6/192w16in/MTN.LION OS 10.8.5 / Westmere MacPro 8 Core W/20gRAM MAGMA-PE6R4/TDM&RTAS/WAVES Platinum/UA/Eventide Plugs/I usually record at 88.2
With GOD as my partner. . . I need to make my plans LARGER.

Reply With Quote
  #9  
Old 07-09-2012, 11:16 AM
DucoLax DucoLax is offline
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Oakland, CA USA
Posts: 18
Thumbs up Re: Accel card compatibility in Magma PE6R4

If you are going to use a Magma expansion chassis you have to make sure that you are using the current model. The PE6R4 is an obsoldete model. The PE6R4-I is current model.
Here's a video on what a PE6R4-I looks like and it also demonstrates how to install Pro Tools cards.


http://youtu.be/qBkgiUKIvqs
Reply With Quote
  #10  
Old 07-09-2012, 12:05 PM
XmenX XmenX is offline
Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: San Diego
Posts: 17
Smile Re: Accel card compatibility in Magma PE6R4

Pro Tools Core Rev K is the one that is incompatible or I would say having issues. If you are planning on adding another Pro Tools cards in the Magma expansion unit make sure you connect the yellow ribbon flex cable from Port B of core card to Port A of Accel or Process card.

Here's a video posted on vimeo, about Pro Tools cards installation in Magma expansion PE6R4-I unit.

Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS: Magma PE6R4 chassis w/ cable and PCIe control card WildHoney Buy & Sell 1 10-06-2013 02:28 PM
FS: HD3 Accel, Magma PE6R4, 192 I|O x2, Pro Tools 10 HD blairl Buy & Sell 9 01-31-2013 11:10 AM
FS: Magma pe6r4, pci HD accel process doug_hti Buy & Sell 6 06-05-2012 12:43 AM
Apogee X-HD card with Magma PE6R4 Ramm1 Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 11-14-2010 05:46 PM
problem adding 6th card to magma PE6R4 crizdee Pro Tools TDM Systems (Mac) 20 07-22-2009 02:53 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:33 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com