Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-29-2007, 06:12 AM
Scott Cairns Scott Cairns is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Sydney, Australia
Posts: 32
Default Can you mute midi notes?

I apologise for the simple question, but Ive been unable to find an answer - can you mute a midi note? (or notes?)

I tried selecting some notes and using CTRL+M (as in muting a region) but it didnt work on the notes themselves.

Im sure its simple and Ill have egg on my face..
__________________
www.sca-soundstudios.com
Reply With Quote
  #2  
Old 10-29-2007, 07:18 AM
timebandit timebandit is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 167
Default Re: Can you mute midi notes?

you have to view the MIDI track in 'region' mode. Then you can create a separate region with the note(s) in question and ctrl-M to mute it.

Tom
__________________
Tom Lynn
my music:
www.tomlynnmusic.com
other people's music:
www.headphonomenon.com
Reply With Quote
  #3  
Old 10-29-2007, 07:29 AM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 39,414
Default Re: Can you mute midi notes?

You could also delete a single note or highlight the note and change its velocity to zero.
__________________
HP Z4 workstation, Mbox Studio
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #4  
Old 10-29-2007, 07:44 AM
Scott Cairns Scott Cairns is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Sydney, Australia
Posts: 32
Default Re: Can you mute midi notes?

Ah thanks guys. At least it wasn't blindingly obvious!
__________________
www.sca-soundstudios.com
Reply With Quote
  #5  
Old 10-29-2007, 06:28 PM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: Can you mute midi notes?

Quote:
can you mute a midi note?
No, and it's a function that many of us would like implemented, too.







filosofem
__________________
Aaron Mulqueen - 001 HD Native
Reply With Quote
  #6  
Old 10-30-2007, 08:28 PM
propofol propofol is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Sydney, Australia
Posts: 105
Default Re: Can you mute midi notes?

Quote:
You could also delete a single note or highlight the note and change its velocity to zero.
You can still get a note bleed even when the midi velocity is set to 0.
I've done this before and have noticed a bleed ever so slightly..
Tim..
Reply With Quote
  #7  
Old 10-30-2007, 10:37 PM
Kris75's Avatar
Kris75 Kris75 is offline
Space Cabin Audio
 
Join Date: Aug 2002
Location: Virginia
Posts: 1,569
Default Re: Can you mute midi notes?

Quote:
Quote:
can you mute a midi note?
No, and it's a function that many of us would like implemented, too.







filosofem
+1
__________________
Sign up for all things....AWESOME!




Kris
May the music move you
Reply With Quote
  #8  
Old 10-30-2007, 11:10 PM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: Can you mute midi notes?

There's really another way to do this that facilitates what you're looking for without Digi having to re-write the program; use playlists.

Duplicate the current playlist, and just delete the notes that you want "muted". Then if you need to "un-mute" them, just switch back to the original playlist.
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
  #9  
Old 10-31-2007, 02:13 AM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: Can you mute midi notes?

Personally, Mute Note would make more sense, switching playlists, deleting notes, splitting regions, muting regions, etc., etc., just compounds an already curbed editor. It's not often I disagree with you Shawn, though, this would be one of those rare occasions.









filosofem
__________________
Aaron Mulqueen - 001 HD Native
Reply With Quote
  #10  
Old 10-31-2007, 08:24 AM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: Can you mute midi notes?

I'm not saying they shouldn't add that feature or that it wouldn't be welcome. All I'm saying is since the feature doesn't currently exist in the product, that using playlists is a viable workaround, and does it closer to the requested feature (IMHO) than the other suggestions, that's all.

We all know what "waiting for Digidesign to implement" means; we'll be old and grey before it happens.
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
what am i missing?!!! how do you mute midi notes!??! maxxer 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 08-25-2008 03:30 PM
Mute individual MIDI notes? Starcrash MIDI 8 04-01-2008 07:06 PM
Mute midi notes? Richard901 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 03-24-2006 10:40 PM
How to mute individual midi notes? drogan88 Pro Tools TDM Systems (Win) 1 11-16-2004 06:41 PM
How to mute individual midi notes? drogan88 Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 11-16-2004 03:04 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:25 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com