Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-29-2012, 08:12 AM
Rockman413 Rockman413 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 482
Default I have 50 stereo tracks and 10 5.1 tracks, can I record them?

I have 50 stereo tracks and 10 5.1 tracks, can I record them at the same using QuickPunch function?

When using pt9 with complete production toolkit it says quichpunch is not available as the voices is not enough.

So how many voices is HD Native? The same as HDX?

And I read:

Maximum simultaneous audio tracks @ 48/96/192 kHz)
256/128/641

so 256 mono or stereo or 5.1 tracks? audio or midi?

Audio recording (maximum simultaneous tracks) 256

Audio recording 256 mono or stereo tracks or 5.1 tracks or any tracks will do?


And will I get the "I" (monitoring at the trackhead along with ARM) when using HD NATIVE?

Thanks a lot!
Reply With Quote
  #2  
Old 06-29-2012, 11:34 AM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,846
Default Re: I have 50 stereo tracks and 10 5.1 tracks, can I record them?

HD Native voices are exactly the same as 1 HDX card. The 256 is mono tracks, and you can calculate from there for stereo or 5.1 tracks.

And yes, you get input monitoring, the "I" button. This is now available even in the Complete Toolkit with PT10.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-29-2012, 08:33 PM
Rockman413 Rockman413 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 482
Default Re: I have 50 stereo tracks and 10 5.1 tracks, can I record them?

Thanks.

See if I'm using 10 5.1 tracks, and 50 stereo tracks=160 mono channels.

1.Will I get to use quickpunch with HD Native?

2.How does PT count for voice? Would the internal Buses/Auxes/Midi track count for a voice?

3. If I normally use 160 mono channels, do I have to use native card? Or PT 10 with cptl will also support this?

Thanks
Reply With Quote
  #4  
Old 06-29-2012, 10:49 PM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,846
Default Re: I have 50 stereo tracks and 10 5.1 tracks, can I record them?

The busses/midi tracks are separate from the voice count. Besides the audio tracks, you get 512 midi tracks, 256 aux tracks and 512 busses, with either HD Native or with the Complete Toolkit. Quickpunch is standard even in regular Protools.

As for the voices/audio tracks, just like the example you gave, you can figure out how many of each track you can get. Think of a 5.1 track as using up 6 mono tracks, and a stereo track using up 2 mono tracks. So you can figure it out from there, like you did in your example (which is correct). Of course as you go to higher sample rates, this is reduced accordingly.

Complete Toolkit gives you all of the software features of the HD 10 software. You would just need to decide which system is right for you. The HD Native card with an Avid HD interface offers a little lower latency, and takes some of the load off the computer. In addition, it offers the capability to use the Satellite and Video Satellite products, and Sync HD. If you're doing Post Production you might like having those options down the road.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I Imported stereo tracks , but PT reads as 2 L&R Mono tracks ? Seafoam_Green Getting Started 9 02-01-2014 10:29 PM
Problem when record enabling stereo tracks! Herokazz Windows 5 10-19-2012 06:34 AM
Can't record stereo tracks?? MilesD 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 08-28-2004 10:35 AM
How many Megs does a 4 minute song with maybe 3 stereo tracks/13 mono tracks take up? Sergeman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 08-04-2002 03:31 PM
Mono record only on stereo tracks Brickdog 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 06-18-2001 07:18 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:08 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com