Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-01-2022, 02:18 PM
senghor senghor is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: Finland, Europe
Posts: 324
Default Apollo Solo/Pro Tools 2022/Windows 10

Hi,

I will put this here too - just if You have experienced something like this...

I have had UAD Apollo Solo for two years nad I really like it. Great interface in all. I am on Windows 10 22H2. There are still some plugins that won't run w/ Windows 11.

BUT there is one problem w/ the Apollo. If I power it on before Windows Pro Tolls/Windows won't reconize it. But if I wait until Windows is on and then power the Apollo there is no problem. This is quite bizare. If You ie. re-strat your system, You will have to take power off the Apollo and then wait until Windows is on to power it.

This is silly. I don't know how to solve this. I have done every settings UAD, Pro Tools and Windows asks to be a studio PC: What should I do?

Thanks for your answers.
__________________
Win10 Home
Intel i7-127000K @3,6GHz, RAM 16GB
UA Apollo Solo and pre-amps, Pro Tools 2022
Reply With Quote
  #2  
Old 12-01-2022, 03:32 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 17,315
Default Re: Appolo Solo/Pro Tools 2022/Windows 10

This does not seem anything to do with Pro Tools software. You are likely to make more progress with UAD support or others over on https://uadforum.com.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-01-2022, 09:44 PM
take77 take77 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: Tacoma, WA
Posts: 496
Default Re: Apollo Solo/Pro Tools 2022/Windows 10

I've experienced this in the past with devices that have a power button. Remembering to power down/up in a certain order was the only way to send the call to recognize regardless of any settings.

Now that I recall, it was this way with my Presonus Fader Port Production Controller.

It always had to be as follows: Start Windows>Power up Fader Port>Start Pro Tools

Vice versa for shut down.

I know it would be nice to have it automatic like USB powered.
In this case, the best thing to do is just imagine you're initializing startup for the Starship Enterprise each time.
Saying each step out loud as you do it.

I think the power button is the only way to send the gamma signal to open the star port.
__________________
A rough sea makes a smooth sailor.

Pro Tools Studio 2022.12|Windows 10 21H1|Focusrite Scarlett 2i2 (2nd Gen)|Dell Inspiron 3650|Intel i5 6th gen|16GB RAM|Samsung T5 SSD's|Hitachi|Touro HDD

Toontrack EZdrummer 3|Steven Slate Drums 5.5 + Blackbird Studio EX|Spectrasonics Trilian|Native Instruments Studio Drummer|Guitar Rig 6 Pro|Hybrid Keys

Waves|SSL Native|Fabfilter|Softube|Soundtoys|Nomad Factory

Last edited by take77; 12-01-2022 at 10:37 PM.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-02-2022, 08:24 AM
sw rec sw rec is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Colo Spgs Colo
Posts: 6,072
Default Re: Apollo Solo/Pro Tools 2022/Windows 10

Odd. Using an Apollo 8 TB (rack), and it’s on the same power switch/circuit as the console. Power up everything, boot computer. Never an issue.
Also have a 1st gen Faderport, and it’s ON all the time. (They derive their power thru the USB, primarily. The wall wart supposedly just drives the motorized fader.)
Check and make sure all your USB power management is disabled, maybe?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Scrub Tool Bug? Windows 10 Pro Tools 2022.9 josuenicolas21 Pro Tools 0 10-30-2022 04:46 PM
Digi 002 on Pro Tools 2022 on Windows? hernangil 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 09-17-2022 11:38 AM
Pro Tools 2022.6/7 stuttering constantly Windows 11 LoganGordon Pro Tools 15 09-01-2022 10:43 AM
Pro Tools 2022.4 on Windows 10 lgreen100 Pro Tools 4 05-24-2022 08:38 AM
UAD Apollo Twin Solo Interface & Pro Tools briaboy Third Party Interfaces 12 05-04-2015 11:06 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:01 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com