Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Artist Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-17-2018, 07:41 AM
sixstringbob sixstringbob is offline
Member
 
Join Date: Nov 2016
Location: Spain
Posts: 34
Default Artist Control opens plugin automatically.

Logic Pro X 10.3.3

I never noticed this behaviour before the recent Eucon update (3.7) but now, whenever I select a track by touching the fader, the input instrument on that track will automatically open and I DO NOT want it to open! Having to reach for the mouse and close it is just irritating.

Anyone got any fixes? Maybe it's something I can change in a preference menu?
Reply With Quote
  #2  
Old 02-17-2018, 09:53 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 3,597
Default Re: Artist Control opens plugin automatically.

Does the pref "Open Plugins on Workstation when Editing" have any effect ? Does this happen if you select via a button (and not touching the fader) ?
Reply With Quote
  #3  
Old 02-17-2018, 10:22 AM
sixstringbob sixstringbob is offline
Member
 
Join Date: Nov 2016
Location: Spain
Posts: 34
Default Re: Artist Control opens plugin automatically.

Changing prefs doesn't make a difference.
Also opens plugin when track selected via touchscreen.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #4  
Old 02-17-2018, 05:09 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 3,597
Default Re: Artist Control opens plugin automatically.

I'll try next week when I'll in front of a system with logic on but I was playing with it last weeks and didn't notice this.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-20-2018, 11:43 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 3,597
Default Re: Artist Control opens plugin automatically.

I definitely see things are not right with Logic Pro with this (PT works OK)
I'm seeing if you go to a track with and EQ it does close the plugin/Instr windows and then it doesnt open again, can you check that.

Also whilst we will report to Apple you should too.
Reply With Quote
  #6  
Old 02-20-2018, 12:25 PM
sixstringbob sixstringbob is offline
Member
 
Join Date: Nov 2016
Location: Spain
Posts: 34
Default Re: Artist Control opens plugin automatically.

That's good to know. I suspect that recent logic update to 10.3.3 is the problem. I can't update to logic 10.4 as I'm terrified to update the OS to High Sierra!
Also worth noting that changing any Eucon preferences makes no difference whatsoever in logic 10.3.3.

Pro Tools it is then!

Thanks Eddie.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #7  
Old 02-20-2018, 12:29 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 3,597
Default Re: Artist Control opens plugin automatically.

Its the same in 10.4 unfortunately.
Reply With Quote
  #8  
Old 02-20-2018, 12:30 PM
sixstringbob sixstringbob is offline
Member
 
Join Date: Nov 2016
Location: Spain
Posts: 34
Default Re: Artist Control opens plugin automatically.

I despair!!


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #9  
Old 02-21-2022, 05:43 PM
Chingy Chingy is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Los Angeles
Posts: 418
Default Re: Artist Control opens plugin automatically.

Was this ever fixed? It still happens to me in Logic 10.7, even when I have the Eucon preferences "Open windows on workstation when editing" setting to OFF.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bug: When selecting a favorite plugin insert, the plugin above the one selected opens DJ Hellfire Pro Tools 12 35 08-22-2017 08:05 PM
Choosing which EQ/Dynamic plugin opens on Artist mix Interactivesound Artist Series 3 04-04-2017 01:31 PM
Instrument Plugin opens every time I touch fader peter.larrett@me.com Artist Series 1 12-05-2016 09:32 AM
Avid Artist Control custom plugin parameters tijn1311 Artist Series 6 08-08-2016 03:55 PM
Can't seem to insert a plugin on an artist control glogulus Artist Series 6 04-22-2015 11:09 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:37 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com