Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-01-2021, 08:30 PM
take77 take77 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: Seattle, WA
Posts: 342
Default Cut/Insert Time Function shifting marker placements

Hello,

I would just like to insert & cut a couple sections in my session (PT 2021.6|W10).
When selecting the bar length I've made sure to select the "realign all markers" option in the cut/insert dialogue.

The result is that most all of the markers & MIDI clips following the cuts/inserts are now shifted out of line with the start of each measure.
I can tell it happens when the yellow line looks slightly blurry because of the small gap between the bar grid line and the marker line.
Zooming in and see the markers & MIDI notes have indeed shifted .
I'll create a screenshot when I have time to open a ticket.

I made the session all one tempo to see if this would help.
Current tempo is 120BPM @44.1kHz
Have tried both samples & tick options in the top left corner. Normally, no issues in global sample mode with individual instrument tracks in tick mode.

Can any one please be kind enough to take the time to try and repro the issue?

Thanks
__________________
A rough sea makes a smooth sailor.

Last edited by take77; 07-10-2021 at 12:07 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-09-2021, 10:53 PM
take77 take77 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: Seattle, WA
Posts: 342
Default Re: Cut/Insert Time still shifting markers & MIDI clips in PT 2021.6

Man it's a bummer that I've spent hours readjusting marker locations as well as hundreds of MIDI notes after one simple time cut and now I can't reproduce the marker shifts in a new session.
I guess there has to be MIDI notes on the timeline to reproduce the problem and that it's the MIDI/sample rounding issue that's causing the marker shifts.

I'll try & repro with some basic drum loop sections.

Update: Well I guess the session I've been working on is the issue. Because I can do everything I was trying to do in a new session without any problems so far. I'm happy about that and frustrated at the same time.
One simple time cut cost me extra hours of work readjusting all the shifts made to all the instrument tracks.
I did import the session data from a previous session that contained both audio & MIDI so maybe a sample based glitch carried over somehow.

I'm also thinking it might take multiple MIDI tracks to reproduce the problem.
__________________
A rough sea makes a smooth sailor.

Last edited by take77; 07-11-2021 at 08:36 PM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2021.6 hangs when deleting audio or MIDI clips innerbooty Pro Tools 5 07-02-2021 07:16 AM
Insert Time But Ignore Some Clips/Tracks? NateAlexander Tips & Tricks 2 08-08-2020 03:08 PM
Selection markers don't move with Insert/Cut Time. b1daly Pro Tools 12 0 12-28-2015 05:10 PM
Altering Drum Loops to 3/4 time?? Leadfinger 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 16 11-22-2005 01:02 PM
How to insert time / insert measures, without upsetting tempo map and markers imp 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 03-25-2003 05:45 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:33 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com