Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-13-2011, 10:00 AM
musicmixer04 musicmixer04 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Oslo
Posts: 291
Default need help connect master clock to tdm system

hi I have a pro tools 6.4.1 tdm mix system with 3 apogee AD8000SE connected. currently I have connected from the digi card back on the first AD8000 and loop through the other digi cards on the two other AD8000. The first is set to internal.

I want to purchase a black lion audio sparrow and connect it to my first AD8000.
How can I use the sparrow as a master clock?

can I use word clock out and connect to the first pro tools card. or should I connect it to the word in on the AD8000.
or schould I connect the sparrow to the aes ebu and set the sync on the AD8000 to aes ebu

Anyone know how to connect this?

thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 12-28-2011, 11:12 AM
phatbeatstudio phatbeatstudio is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: canada
Posts: 566
Default Re: need help connect master clock to tdm system

Iv never done it but Im guessing its just using the word clock outs from your new clock to word clock in on the interface then just like normal in to out and so on from the word clock not loop sync. But if that doesnt work try once you have the clock out to your word clock in on the interface it might be exactly the same as before. Word clock in from MASTER clock then loop sync in out and so on. You either dasy chain the the word clock or loop sync but it has to go in word clock almost possitive of it.
Kinda like analog and Adam and Eve theres a few places the cable can go
but only one place its supposed too.
Id check the instuction manual I dont know either just trouble shouting with ya
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Connect equipment to 003 w/o word clock AndyJCP 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 09-05-2009 11:44 AM
master clock device for mix system? digidesigner Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 01-30-2008 01:53 AM
How to connect 002 with ADAT input and clock sync Daniel P 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 07-01-2007 04:30 PM
MASTER CLOCK--BIG BEN???? stormmusic Post - Surround - Video 8 04-11-2007 08:35 AM
Master clock songman Pro Tools TDM Systems (Mac) 11 01-28-2002 12:47 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:00 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com