Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-09-2010, 02:05 PM
malki malki is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: berkeley,ca
Posts: 8
Default How to connect Yamaha Motif Rack XS to Pro Tools 8 Via 003 and Midi cables

I'm on windows xp with midi cable going out from 003 channel 1 to midi input on motif rack. then ouput of motif rack midi is going into 003. i also have motif rack hooked up to inputs 1-2 so i can monitor the output.

so far i can hear whats going on when i pres audition but i can't trigger the notes via midi. whats going on. i have tried for hours now. [bleep][bleep][bleep][bleep]
Reply With Quote
  #2  
Old 04-09-2010, 03:25 PM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 37,854
Default Re: How to connect Yamaha Motif Rack XS to Pro Tools 8 Via 003 and Midi cables

Have you tried enabling Midi Thru in Pro Tools? What are you using to trigger(play) the Motif? What kind of track(s) are you using in your session? I would use a stereo instrument track, select inputs 1&2 as the input source and that should all work as is, but I still don't know what you are using to play the parts(like a midi controller or some keyboard?).
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 04-09-2010, 04:39 PM
DJ Hellfire DJ Hellfire is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: New Jersey
Posts: 2,070
Default Re: How to connect Yamaha Motif Rack XS to Pro Tools 8 Via 003 and Midi cables

X2 what Albee said. I didn't see you mention a midi controller. How and what are you trying to trigger?
__________________
www.HellfireBeats.com

UAD 2 Apollo Quad w/Thunderbolt 3, UAD 2 Satellite Octo TB3, UAD 2 Octo PCIe, Avid S1, Neve R6 500 Chasis, Neve Portico 511, Neve Portico 551, Dangerous DBox+, Focal Trio6 Be, Neumann TLM49, Akai MPC 2000XL, Akai MPC X, Mackie 1202VLZ Pro, Akai Advance 61

Pro Tools 2021.12

Mac Pro 7,1 2019, 8 Core, 48GB RAM - MacOS 11.6.2

16" MacBook Pro 2021, M1 Pro, 16GB RAM - MacOS 12.1

27" iMac, Late-2012, 3.4GHz i7, 24GB RAM - MacOS 10.15
Reply With Quote
  #4  
Old 04-09-2010, 10:54 PM
malki malki is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: berkeley,ca
Posts: 8
Default Re: How to connect Yamaha Motif Rack XS to Pro Tools 8 Via 003 and Midi cables

got it working we called yamaha and they walked us through it. very frustrating i had a friend over he brought his motif and we had a hellova time hooking it up via midi. it all worked out in the end though. probobly wasted a good 3 hours trying to figure out how to get it working properly


i dont even know what he did i was out of the room while he was hooking it up.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-30-2010, 10:13 PM
jronkindy jronkindy is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 7
Default Re: How to connect Yamaha Motif Rack XS to Pro Tools 8 Via 003 and Midi cables

How did you contact Yamaha and was the support free? I've called a few numbers and have gotten the runaround. I am having a similar problem, but with the original motif and MIDI connection
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Setup Yamaha MOTIF-Rack ES in Pro Tools 10 LE ear.candy Windows 1 02-07-2013 08:27 PM
Need Yamaha Motif 8 MIDI connection help with MBOX2 and Pro Tools 8 jronkindy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 05-01-2010 09:20 AM
Pro Tools and Yamaha Motif XS8 Midi Issue DonaldM MIDI 3 07-02-2009 07:46 AM
HELP! Yamaha Motif 8 + Pro Tools 7.0 MIDI TheProjectPiper MIDI 1 03-18-2008 01:32 PM
M-Box, and Recording Yamaha Motif MIDI with Motif Voices chuckm 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 06-30-2007 07:29 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:20 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com