Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > ICON & C|24

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-27-2006, 03:53 PM
Don Geppert Don Geppert is offline
Member
 
Join Date: Jun 2000
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 267
Default WAVES plugs not mapping


Regarding D-Command

None of my Waves plugs (RENN MAXX Bundle) will map over to the Dynamics and/or EQ sections. All my other plugs do?

These are Waves Version 4.0.5_X.
OSX 10.4.4
PTS 6.9.3 TDM

Is this a known issue and/or am I missing something?
__________________
Music Industry Arts
Fanshawe College
MIA2@sympatico.ca
Reply With Quote
  #2  
Old 01-27-2006, 04:40 PM
digimidi's Avatar
digimidi digimidi is offline
Avid
 
Join Date: Apr 1998
Location: Orlando, FL, USA
Posts: 237
Default Re: WAVES plugs not mapping

You will need v5 of the plug ins plus the ICON .xml file for the mapping.

Gil
__________________
Gil Gowing
Principal
Digimidi Technical Services
Reply With Quote
  #3  
Old 01-27-2006, 08:09 PM
Igotsoul4u Igotsoul4u is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 95
Default Re: WAVES plugs not mapping

I am not sure if version 4 will map at all. The XML file applies to version 5 as far as I know. Don't know if 4 will be able to use it.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-28-2006, 12:38 AM
Chris Lambrechts's Avatar
Chris Lambrechts Chris Lambrechts is offline
Avid
 
Join Date: Apr 1998
Location: Belgium
Posts: 2,025
Default Re: WAVES plugs not mapping

Quote:
You will need v5 of the plug ins plus the ICON .xml file for the mapping.

Gil
Exactly, and for that waves will ask you to join their WUP thingy. Which basically means your going to have to pay an annual contribution just to see your plugins map to your controller.

Frankly I don't miss them. And pay for WUP .... I probably will eventually ... but on my priority list before I do that are : 1. dancing naked on the moon. 2. going on a date with Catherine Zetha Jones. 3. stop illegal music downloads.

After that I'll pay for WUP ... promised.
__________________
Chris Lambrechts
Applications Specialist- Live Sound
Reply With Quote
  #5  
Old 01-28-2006, 08:04 AM
Don Geppert Don Geppert is offline
Member
 
Join Date: Jun 2000
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 267
Default Re: WAVES plugs not mapping

Thanks gentlemen for the Waves information.

It's funny how life works (well maybe not?). I Just got the D-Command hand have been trying to get up to speed asap as I need to show it to some students on Monday (now that's cramming). The session I've been using is full of waves plugs and I spent almost an hour tearing my hair out trying to figure out why the EQ and Dynamics section wasn't responding. It was only on a whim that I instantiated a non waves EQ to test and voila ... discovery made !!!!

BTW ... the Tips thread on the D-Command/Control has been a GREAT help getting up to speed. I am coming from a ProControl so that also helps. We are still an Analog Console/ProTools hybrid facility with the D-Command as a side car for teaching control surface interface but we will have full blown control surfaces without the analog console soon.

Any other tips you could point to for improving the learning curve would be appreciated. The manual is well ..... let's say it could be a lot better .... and ah ... ahem .... where's the index?

Regards ... DG
__________________
Music Industry Arts
Fanshawe College
MIA2@sympatico.ca
Reply With Quote
  #6  
Old 01-29-2006, 02:38 PM
Chris Lambrechts's Avatar
Chris Lambrechts Chris Lambrechts is offline
Avid
 
Join Date: Apr 1998
Location: Belgium
Posts: 2,025
Default Re: WAVES plugs not mapping

Quote:
Any other tips you could point to for improving the learning curve would be appreciated. The manual is well ..... let's say it could be a lot better .... and ah ... ahem .... where's the index?

Regards ... DG

Yeah ... where's the index dammit ....


imvho, depending on your general level of pro tools features knowledge .... the learning curve shoudn't be all that difficult. If you come from a Pro Control you're allready more then familiar with a controller functionality.

If you have the controller at hand, the best thing to do is to start in the beginning of the manual and check everything you read in the manual on the controller. Not a detailed study but rather an objective run-through. I wouldn't stop at any particular point or if something isn't clear ... don't worry about it. Continue as it may well explain itself once you get through the entire concept. Because that's what it is .... a concept ... get a bright picture of the concept first. Once that is clear every feature will start making sense.
__________________
Chris Lambrechts
Applications Specialist- Live Sound
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Waves have qualified PT's 7.4 for Waves 5 plugs Phil Jeffers 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 11 01-16-2008 09:08 PM
Waves ICON mapping colinweeks ICON & C|24 7 04-16-2007 09:55 AM
Plugs Advice: Sony vs Waves - Sonalksis vs Waves? John J. 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 12-08-2005 01:31 PM
Mapping Mapping Mapping! Please Digi, Hear Us... relaxo MIDI 0 11-03-2005 09:44 AM
Your Favorite Vocal Plugs...Do You Use The Waves Ren. Vox or Waves RCL? Bloux 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 02-27-2003 04:33 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:13 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com