Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  ē  Community Terms of Use  ē  Help Us Help You

Knowledge Base Search  ē  Community Search  ē  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 12-08-2021, 09:18 PM
JamesG602 JamesG602 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2019
Location: Phoenix
Posts: 31
Default HD Native Setup help! Wonít see third interface.

Hello all.

Iíve recently revamped my home studio (new desk, acoustic treatment, new monitors and all that jazz). Along with my previous setup of an HD native thunderbolt with Omni and HD 8x8 I added an analog HD 16x16.

Now Iím setting everything back up with the new desk and racks and Iím having trouble get protools/digitest to recognize a third interface.

Prior to the revamp, I was running 2018 mac mini Catalina, protools ultimate 2021.7, HD native, Omni , and 8x8 just fine. Adding in the 16x16 seems to be causing some issues as I cannot get the third interface to show up in digitest or protools.

I have it set up as follows
HD Omni primary out to port 1 on native box
HD 8x8 primary in from expansion out on Omni
HD 16x16 primary out to port 2 on native box

Loop sync connected as it should be (already learned that one the hard way).

Problem is in digitest and protools all thatís showing up is the HD native thunderbolt, the Omni, and whatever is attached to the Omniís expansion port.

Iíve tried swapping the 16x16 and the 8x8 as the Omniís expansion and both will show up fine when attached to the Omni in that way. Problem is anything attached to port 2 is not showing up in digitest. All digilink cables are working as Iíve swapped them all one way or another and they show up.

Digilink license is on ilok and is working. (Do I need two digilink licenses for two ports???)

Am I missing something obvious here?

I also tried hooking the 8x8 and 16x16 all off of expansion to expansion from port 1 but that didnít work either.

Any other potential setups I should try?

Any help? Iím desperate lolÖ

Thanks guys!
__________________
Mac mini 2018 i7 32GB RAM
Protools 2020.12 Ultimate
HDX 1
HD Native
HD Omni
HD 8x8x8
Artist mix
S1 with IPad Pro 12.9 gen 2
Reply With Quote
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS: HD Native PCIe card & HD Native Thunderbolt Interface LDS Buy & Sell 0 05-20-2021 03:52 PM
PT HD Native TB & 192 Interface PMF Media Pro Tools 12 8 06-18-2017 04:12 PM
Pro Tools 11 HD native. OMNI interface setup Tr3wth Pro Tools 11 4 12-26-2013 10:18 AM
Does HD Native Need A Interface To Run ? Roulette Records Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 22 12-02-2011 12:03 PM
OMS Setup: Interface Req'd? Setup referrences? eltornado 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 11-19-2000 04:17 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:57 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com