Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S4/S6

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-01-2023, 07:02 AM
JCollet JCollet is offline
Member
 
Join Date: Jun 2022
Location: Munich
Posts: 17
Default Logic Pro crashes if connected with S6

Hey guys,

pardon me if there's some info on this, but I haven't managed to find it so far:

We're running PT with HDX and S6 in the main room. Logic Pro in another room. Some time ago we started to also run Logic in the main room and ran into a quite annoying problem:

Once you do some changes to your mixer layout in Logic, like adding or rearranging tracks, you have to wait a couple of seconds before touching anything until S6 has arranged all the channels and the MM Home Screen. If not Logic crashes immediately, sometimes WS Control will go with it. Sometimes even immediately without you touching anything. Sometimes even small things like moving plugins or setting multiple tracks into rec mode will trigger the crash. Happens almost exclusively if the MM is on the Home Screen (not if eg "settings" menu is open). Logic then gives back "Logic was crashed during the use of EUCON plugin"-ish.

So I guess it's some kind of communication error between Logic and EUCON if too much information is transferred simultaneously. In PT everything works as usual.

We've tried pretty much anything we could thing of so any help would be appreciated.

We run 6,1 Mac Pros with Mojave and latest versions of PT, Eucon/Drivers and Logic.

Thanks so much already,
best,
Julian
Reply With Quote
  #2  
Old 02-02-2023, 08:44 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 4,613
Default Re: Logic Pro crashes if connected with S6

Quote:
Originally Posted by JCollet View Post
Hey guys,

pardon me if there's some info on this, but I haven't managed to find it so far:

We're running PT with HDX and S6 in the main room. Logic Pro in another room. Some time ago we started to also run Logic in the main room and ran into a quite annoying problem:

Once you do some changes to your mixer layout in Logic, like adding or rearranging tracks, you have to wait a couple of seconds before touching anything until S6 has arranged all the channels and the MM Home Screen. If not Logic crashes immediately, sometimes WS Control will go with it. Sometimes even immediately without you touching anything. Sometimes even small things like moving plugins or setting multiple tracks into rec mode will trigger the crash. Happens almost exclusively if the MM is on the Home Screen (not if eg "settings" menu is open). Logic then gives back "Logic was crashed during the use of EUCON plugin"-ish.

So I guess it's some kind of communication error between Logic and EUCON if too much information is transferred simultaneously. In PT everything works as usual.

We've tried pretty much anything we could thing of so any help would be appreciated.

We run 6,1 Mac Pros with Mojave and latest versions of PT, Eucon/Drivers and Logic.

Thanks so much already,
best,
Julian
Is your Logic version 10.7.7 ? Apple did fix a bug for this recently. Also Monterey and up are better supported by Logic.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-02-2023, 08:49 AM
JCollet JCollet is offline
Member
 
Join Date: Jun 2022
Location: Munich
Posts: 17
Default Re: Logic Pro crashes if connected with S6

Hey Eddie,

Thank you! Yes, updated to Monterey and 10.7.7 recently, I have the feeling the responsibility is slightly better and I can put a little more workload on it before crashing, but still the same core problem…
Reply With Quote
  #4  
Old 02-02-2023, 01:55 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 4,613
Default Re: Logic Pro crashes if connected with S6

If you are fast on it we do see it still having issues. Will report to Apple again.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools Crashes with Pyro AV connected PTcomposer 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 06-21-2010 10:51 AM
PT (connected with canopus ADVC)crashes when re-open video session brenny 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 03-17-2010 08:43 PM
Logic 5.0.0 crashes all the time.. Is there a Logic expert around here? uno1234 Pro Tools TDM Systems (Mac) 13 04-28-2002 04:23 PM
Win98-Laptop and 001 connected with new Magma CardSlot to PCI adapter? Audio Logic? Raskolnikow 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 10-18-2000 08:18 AM
LE/LOGIC/MTP-AV(USB) crashes.... **e** 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 04-07-2000 08:54 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:21 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com