Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-20-2006, 12:47 PM
minister's Avatar
minister minister is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Minneapolis, MN
Posts: 4,847
Default 7.2 crashing when i change Delay Comp Settings

hi,

upgraded to PT 7.2 last week. mostly smooth sailing (thanks for the new features!)

i repaired disk permissons, and used the uninstaller, then installed PT 7.2. i repaired permissions again and restarted.

working away and needed to change delay compensation from 1023 to 4xxxx can't remember what it is... do that in the payback engine window and crash. hapened again, i saved the crash report.

so, i repaired dsik permissions, tossed preferences everything in the sticky up there. then i got out Disk warrior and ran it on my system drive, restarted and ran it on all the drives...

same behavior. crashes everytime i try to change ADC settings.

HD|2 ACCELL
PT 7.2cs0
os 10.4.6
G5 dual 2.5
6.5 G RAM
ATTO SCSI UL3D with the latest drivers (config tool 3.06; driver 3.2.1 flash 1.6.6f0)
192
sync i/o
session is medium sized music session. 36 of 92 voices taken.
VI's include SAMPLE TANK, EWQLSO, TRILOGY, IVORY (all the latest) coming off of a FW 800 RAID array and no FW 400 attached.
4 HW inserts for EQ, VERB and COMP's


i have 3 crash report if they help.

edit : i don't know how to read those things...does anybody here?
__________________
Tom Hambleton CAS
Ministry of Fancy Noises
IMDb
Undertone on Facebook
Undertone Custom Sound Libraries

"Groupable markers would be epochal!"
-Starcrash
Reply With Quote
  #2  
Old 08-20-2006, 01:22 PM
filmixer filmixer is offline
Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: Studio City, CA, U.S.A.
Posts: 1,007
Default Re: 7.2 crashing when i change Delay Comp Settings

> needed to change delay compensation from 1023 to 4xxxx can't remember what it is... do that in the payback engine window and crash<

Not seeing that here Tom. Even if the compensation delays put you over the top DSP wise, any DSP overages will just come up deactivated. I'm only running TDM plugs. No RTAS or synths. Have you tried deactivating the instruments one at a time to see if it could be one of those causing it?

> i don't know how to read those things...does anybody here?<

If you look at the report, try to find if any particular plugin is named. That should give you a clue.
__________________
Mark Ettel C.A.S.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-20-2006, 01:36 PM
minister's Avatar
minister minister is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Minneapolis, MN
Posts: 4,847
Default Re: 7.2 crashing when i change Delay Comp Settings

thanks filmixer.

i tried deactivating the tracks that had RTAS instruments on them. crash. celaning house and restarting... hold on.
__________________
Tom Hambleton CAS
Ministry of Fancy Noises
IMDb
Undertone on Facebook
Undertone Custom Sound Libraries

"Groupable markers would be epochal!"
-Starcrash
Reply With Quote
  #4  
Old 08-20-2006, 01:46 PM
minister's Avatar
minister minister is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Minneapolis, MN
Posts: 4,847
Default Re: 7.2 crashing when i change Delay Comp Settings

this time i went into the session and hard bypassed the HW inserts.

ok, now if i change the voice allocation, or anything related to the playback engine i get a crash.

i will try it with a virgin session.
__________________
Tom Hambleton CAS
Ministry of Fancy Noises
IMDb
Undertone on Facebook
Undertone Custom Sound Libraries

"Groupable markers would be epochal!"
-Starcrash
Reply With Quote
  #5  
Old 08-20-2006, 01:54 PM
minister's Avatar
minister minister is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Minneapolis, MN
Posts: 4,847
Default Re: 7.2 crashing when i change Delay Comp Settings

ok, so maybe this is session specific.

i created a new session, 24/44.1 bwav. created some audio, aux, and even an instrument track with an RTAS VI. aaaaaaaaaaaand ... change settings. no issues.

hunh.

if i find out more, i'll report back.
__________________
Tom Hambleton CAS
Ministry of Fancy Noises
IMDb
Undertone on Facebook
Undertone Custom Sound Libraries

"Groupable markers would be epochal!"
-Starcrash
Reply With Quote
  #6  
Old 08-20-2006, 01:54 PM
RobMacki RobMacki is offline
Member
 
Join Date: May 2002
Location: Jefferson State, USA
Posts: 2,968
Default Re: 7.2 crashing when i change Delay Comp Settings

I just checked and no problems for me either.
This on a smaller session. No RTAS or VIs.

G5dual2
3.5GBram
OS10.4.6
PT7.2
HD2accel

I just opened the System Usage window to watch what happens on this change.
How many number of voices dsp do you have assigned and do any of them load before the crash?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Delay Comp change in 11.0.2? Tim R. Pro Tools 11 15 02-02-2014 08:28 AM
plugin bypass - delay comp change? James Drake Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 12-04-2011 12:46 AM
Delay Comp problems again, Delay comp is RED but way below limits. soundeq Pro Tools TDM Systems (Mac) 13 11-29-2011 12:01 PM
bought new comp with 002 rack always crashing dunkyj Pro Tools TDM Systems (Win) 3 11-07-2005 10:31 AM
I just got the fmr audio rnc comp, can someone help me with some settings.. compblue 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 01-20-2003 03:25 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:31 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com