Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-11-2002, 04:15 PM
Vinseph Vinseph is offline
Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: NYC, NY
Posts: 109
Default ...suddenly there was NO SOUND

i don't get it at all. i got the DIGI001 about a month ago.hook it up, no problems. installed the DEMO to check the sound. no problem there either. used it sporadically and today i turn it on after not touching for a week and BANG.. NO SOUND. i did nothing different. so i thought it may be my monitors. i hook them up to something else and get sound. so i try to play a cd on my computer and i get nothing. nada. the cd plays but no sound from the 001. i reinstalled the wavedrivers, and the LE software. Nothing.

does anybody have any suggestions?

i also tried to record something from a mic. opened an audio track, plugged my mic in, set the I/O for it. hit record and my system was not generating a signal from my mic. it was a condenser so i used phanton power. so i tried the other mic line/in, nothing except when i hit record there, the meter went crazy to the tune of what i have no idea cause i wasn't playing anything yet. in any case i never hear anything from my monitor or from my headphones either.

thanks in advance for any help
__________________
Vin
NYC

Pro Tools 11.3.1 and PT 9.0.5, Macbook Pro 17", OS X Yosemite v10.10.2, 2.2GHz i7 CPU, ATI Radeon 6750M
Reply With Quote
  #2  
Old 05-11-2002, 06:16 PM
Mark_Knecht Mark_Knecht is offline
Member
 
Join Date: Apr 2001
Posts: 2,500
Default Re: ...suddenly there was NO SOUND

Vin,
If you create an Aux track and can't get a single from the mic, then things seem pretty corrupted. Look in Device Manager for any devices that are not working. Remove PTLE and reinstall it. Check the cables going from the PCI card to the breakout box.

Sorry you're havig problems.

Mark
Reply With Quote
  #3  
Old 05-12-2002, 11:20 AM
Vinseph Vinseph is offline
Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: NYC, NY
Posts: 109
Default Re: ...suddenly there was NO SOUND

Thanks Mark for your help but i fixed it.

someone, who shall remain nameless, decided they needed to move my tower and when they "dragged" it on the floor, plugged my digi cable halfway out. So it still registered but i got no audio and couldn't record into it.

Part of me is happy it was something so dumb, cause it could haven't gotten super worse.

Thanks again
__________________
Vin
NYC

Pro Tools 11.3.1 and PT 9.0.5, Macbook Pro 17", OS X Yosemite v10.10.2, 2.2GHz i7 CPU, ATI Radeon 6750M
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT 9 with Tascam D-3200 no sound suddenly. jimmyl Windows 7 05-07-2012 09:25 PM
Sound disappears suddenly sytrusze 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 10 03-07-2011 07:33 PM
Suddenly Loosing Sound ChicagoViolinist 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 11-17-2010 01:23 PM
Suddenly no sound from C24!!! Theo ICON & C|24 0 10-11-2010 03:39 AM
Suddenly No Sound Output/Input vivaknievel 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 06-21-2007 04:14 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:44 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com