Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-14-2012, 04:24 AM
Arthur Sauer Arthur Sauer is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: Rotterdam, ZH, Netherlands
Posts: 8
Exclamation Playing a selected clip also plays the start of the next clip

OSX 10.8.2
PT 10.3.2
MacBook Pro 9.1
2.7 GHz Intel Core i7
RME FireFace 800
8 GB RAM 1600 MHz DDR3

If I select a clip on a track where the clips are back to back, if I play this selected clip, at the end of this clip I hear the start of the next clip.
(there are no plug-ins on this track, and there only two stereo tracks in the session)

This really criples my workflow...

Is this a known issue (couldn't find it by searching the DUC)? Solutions?

Things I tried:
Changing the playback engine
Changing the setting of the Delay Compensation Engine.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-14-2012, 04:25 AM
Meads Meads is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,902
Default Re: Playing a selected clip also plays the start of the next clip

Maybe post roll is activated?
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
  #3  
Old 11-14-2012, 10:35 AM
Danny Caccavo Danny Caccavo is offline
Member
 
Join Date: Sep 1998
Location: San Francisco
Posts: 1,281
Default Re: Playing a selected clip also plays the start of the next clip

I was seeing this prior to 10.3.2 but it seemed to go away with 10.3.2 for me - despite the fact that there wasn't any bug fix for it. So I'm wondering if somehow there was a bad component and a clean uninstall/reinstall fixed it. It's a mystery.

To be sure we're talking about the same problem -
1) Create a blank clip followed immediately by a clip with audio
2) Select the first clip (no pre or post roll, loop playback OFF)
3) Play
Expected result - you only hear the first clip (in this case, silence)
Actual result - when playhead reaches the end of the selection you hear a short blast of the next clip

Again, I don't know why/how it stopped happening for me...

dc
Reply With Quote
  #4  
Old 11-14-2012, 01:48 PM
clausiii's Avatar
clausiii clausiii is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Vienna, Austria
Posts: 1,817
Default

Do you have auto-fades activated in the preferences?
__________________
My ears! My ears!
clausiii
-----------------
MacBook Pro i7 Quad 2.6GHz 16GB RAM
ProTools 2020.11
Avid S1
Avid Dock
Avid Control
Digidesign Command|8
macOS Catalina
MOTU 4pre
MOTU Track16
Axiom Pro 25
LinnStrument 128
Roli Seaboard Block

tons of stomp boxes
tube amps
guitars
noise
Reply With Quote
  #5  
Old 11-15-2012, 06:01 AM
Arthur Sauer Arthur Sauer is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: Rotterdam, ZH, Netherlands
Posts: 8
Default Re: Playing a selected clip also plays the start of the next clip

No pre- or post-roll.
Auto-fades does not exist in plain vanilla PT10.
The procedure described by Danny reproduces the error.

Should I report a bug to Avid?
Reply With Quote
  #6  
Old 11-17-2012, 05:41 AM
Arthur Sauer Arthur Sauer is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: Rotterdam, ZH, Netherlands
Posts: 8
Default Re: Playing a selected clip also plays the start of the next clip

I see that I have to pay to submit a bug report. Hello! Anybody Avid watching here... I bought your product and it doesn't work... Or are you just in it for the money?
Reply With Quote
  #7  
Old 11-20-2012, 05:06 AM
clausiii's Avatar
clausiii clausiii is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Vienna, Austria
Posts: 1,817
Default

I can reproduce this. Even with a gap between the silent clip and an audible clip (in my case a 1kHz sine wave) smaller than 480 samples @ 48kHz or smaller than 441samples @ 44.1kHz is it audible.
Look at the values! I think there is a coherence!
__________________
My ears! My ears!
clausiii
-----------------
MacBook Pro i7 Quad 2.6GHz 16GB RAM
ProTools 2020.11
Avid S1
Avid Dock
Avid Control
Digidesign Command|8
macOS Catalina
MOTU 4pre
MOTU Track16
Axiom Pro 25
LinnStrument 128
Roli Seaboard Block

tons of stomp boxes
tube amps
guitars
noise
Reply With Quote
  #8  
Old 11-20-2012, 03:03 PM
Arthur Sauer Arthur Sauer is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: Rotterdam, ZH, Netherlands
Posts: 8
Default Re: Playing a selected clip also plays the start of the next clip

That sounds even worse. I hope that Avid is reading this, and that they will post a quick fix!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strange Clip LED Behavior. No Clip LEDs on PlugIns anymore ? innenhofstudios macOS 14 08-19-2013 11:29 AM
Clip gain on clip groups: bug or feature? idris Post - Surround - Video 6 01-02-2013 11:48 PM
Selecting start of clip with Smart Tool pianosdr Pro Tools 10 3 12-27-2012 08:57 PM
shift start modifiers and clip gain axe29 Artist Series 1 09-06-2012 08:33 PM
Video window reverts to playing clip from beginning while in the middle!! EricWillhelm Pro Tools 9 0 10-06-2011 09:16 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:46 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com